I 2004 havde den amerikanske film »Sideways« premiere. Den foregik i det sydlige Californien og handlede blandt meget andet om vine lavet på druen pinot noir. Senere fik den en Oscar og blev kultfilm i vinkredse. Efterfølgende steg interessen stærkt for den tyndskindede, 'følsomme' og vanskelige drue pinot noir, og salget steg i USA med mere end 30% på et år, og det har holdt sig på et højt niveau lige siden.
Interessen smittede også af på rødvinene fra resten af verden, og selv i dag, så mange år senere, bliver priserne ved med at stige på grund af den voldsomme efterspørgsel. Det er derfor interessant at kigge sig om efter gode alternativer til dyre bourgognevine.
Til denne vinsmagning forsøger vi at definere pinot noirs dna: Hvordan smager den forskellige steder i verden, og hvad er med til at give de (kan det allerede røbes her) betydelige forskelle, der er mellem verdensdele, lande, distrikter og producenter?
Vi smager pinot noir-vine fra Bourgogne, New Zealand, Sydafrika, Californien, Chile/Argentina og Tyskland, så du bagefter har en bedre fornemmelse for druens forskelligheder fra de forskellige lande og distrikter, og det derfor bliver nemmere for dig at finde gode vine, der passer til din personlige smag.