Skip to content

Hvis du har gået på et hold i efteråret, som fortsætter til foråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked i perioden 6.-29. november. Alle forårets hold bliver lagt online 12. december.

Byvandring med FOF Nordsjælland

København under besættelsen

Der er få fysiske spor efter den tyske besættelse 1940-1945 i København, men på denne årsdag for Danmarks besættelse opsøger vi lokaliteterne og knytter historier til stederne.

Tyskerne var over det meste af København – dog med en vis koncentration på Østerbro grundet ambassaderne, på Vesterbro ved Rådhuset, ved Amalienborg og Christiansborg samt ikke mindst Hotel D'Angleterre, som var militært hovedkvarter i starten af krigen.

De fem år gik let hen over byen sammenlignet med andre store byer i Europa. Tyskerne bombede aldrig København. Det gjorde englænderne til gengæld. Sidste gang i marts 1945, hvor man ville ramme Shellhuset, men fejlagtigt også ramte Den Franske Skole.

Værd at vide

Vores tur er ca. 5 km lang og ikke egnet for gangbesværede.

Mødested: Rådhuspladsen ved Lurblæserne, 1550 Kbh. V.

Turen slutter ved Mindeankeret i Nyhavn.

Information

  • Dato 09.04.2025-09.04.2025
  • Adresse Rådhuspladsen
    Rådhuspladsen 2
    1550 København V
  • Lokale Ved lurblæserne
  • Bemærkninger Mødested: Rådhuspladsen, 1550 København V, ved Lurblæserne foran Scandic Palace hotel. Turen slutter ved Mindeankeret i Nyhavn. Turen er desværre ikke for dårligt gående.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 09.04.2025 17:00-18:45 Rådhuspladsen Lars Hermann
Turleder

Lars Hermann

Lars er uddannet økonom og har en baggrund fra den finansielle branche. Han er født og opvokset i København og bor på Christianshavn.

I dag arbejder han som freelance guide og foredragsholder i København.