Skip to content
Guidede rundvisninger til highlights på museer med Camilla Rohde Madsen hos FOF København

Highlights på museer – lige uger

Kom med og oplev seks af sæsonens mest bemærkelsesværdige særudstillinger på udvalgte museer i København og omegn. Kunstformidler Camilla Rohde Madsen inviterer dig ind i kunstens fascinerende univers, hvor hun fortæller om kunstnerne og deres værker.

I foråret 2025 skal vi lære Michelangelo bedre at kende på SMK. Arken har bad boy Frederik Næblerød på programmet med en næsten 1000m2 stor udstilling. På Gammelgaard i Herlev indtager billedhugger Bjørn Poulsen museet med en gigantisk installation. På Sorø Kunstmuseum skal vi se tekstilernes udvikling i kunstens verden med værker fra vidunderlige Anna Ancher til Trine Søndergaard, som har fået os alle til at genopdage Fanødragterne og en masse andre egnsdragter på ny. Vi besøger også Louisiana med Robert Longo hyperrealistiske tegninger – så hvis du var vild med Franz Gertsch i 2024 på Louisiana, så skal du også lære Longo at kende!

Vi slutter forårssæsonen af med at besøge den hotte nye Kunsthal n på en sidegade til Nørrebrogade, hvor vi skal besøge en udstilling om asiatisk kunst.

Gør dig klar til en berigende oplevelse, hvor kunsten åbner dørene til nye perspektiver. Det bliver fantastisk!

Program

1. ARKEN: Julian Charrière + Frederik Næblerød

Et stort spejl af antracitkul. En fortidig skov. Et rave dybt inde i en palmeolieplantage. Glæd dig til at opleve Julian Charrières højaktuelle og konceptuelt skarpsindige værker, der undersøger menneskehedens rolle i klimaforandringer. Udstillingen Solarstalgia er Charrières første soloudstilling i Skandinavien. Vi ser også ARKEN’s hidtil største soloudstilling med den danske kunstner Frederik Næblerød (f. 1988). Han er kendt for sin kompromisløse kunst, hvor han med stor skaberkraft udfordrer vores vante forståelse af maleri og skulptur i en rå, energisk og legende stil. Med sine værker, der spænder fra maleri, keramik, bronze og tegning til store installationer, har han skabt et helt særligt kunstnerisk univers, der inviterer os inden for i det groteske, absurde og humoristiske.

Charrière Charrière
Julian Charrière og kunstværket »An Invitation to Disappear« - Bengkulu, 2018. Foto: Kavian Borhani.

Næblerød Næblerød
Frederik Næblerød. Foto: Fredrik Clement.

Mødested: ARKEN Museum for Samtidskunst, Skovvej 100, 2635 Ishøj.
Entré: 140 kr. for voksne.

2. Gammelgaard: Bjørn Poulsen

Til Gammelgaard skaber Bjørn Poulsen en skulpturel intervention, hvor en række værker bygges ind i rummene, hænger ned fra loftet, strækker sig ud af væggen eller hen over trappegelænder og ud på gulv. Skulpturerne vil være stedspecifikke – forholde sig til de givne rum og rammer, mens de samtidigt vil være udgrænset eller de-placeret – som hører de ikke hjemme og er fremmedlegemer, der nærmest voldeligt bryder ind i det velkendte.

bjørnpoulsen
Skulptur af Bjørn Poulsen skabt til Rigshospitalet, skænket af Ny Carlsbergfondet. Foto: Børge Nielsen.

Mødested: Sorø Kunstmuseum, Storgade 9, Sorø.
Entré: 95 kr. for voksne.

3. Sorø Kunstmuseum: Nål & tråd – Håndarbejde i kunsten

Denne omfattende forskningsbaserede temaudstilling fremhæver de arbejdende hænders betydning i billedkunsten i en tid, hvor flere og flere søger mod håndarbejdet i form af strik, hækling og broderi. Gennem relevante nedslag i kunst- og tekstilhistorien fra 1750’erne til i dag undersøger udstillingen, hvordan både håndarbejde og kunsthistoriske værker kan berette om tiders skiftende syn på håndarbejde og på de arbejdende hænder, der står bag. Glæd dig til at se en lang række værker, som på tværs af tid, sted og materialer arbejder med krydsfeltet mellem kunst, håndarbejde og kunsthåndværk. Blandt de udstillende kunstnere er: Anna Ancher (1859-1935), Michael Ancher (1849-1927), C.W. Eckersberg (1783-1873), Harald Giersing (1881-1927), Franka Rasmussen (1907-1994), Anna Thommesen (1908-2004), Ragna Braase (1929-2013), Inge Bjørn (f. 1925), Annette Holdensen (f. 1934-2023), Trine Søndergaard (f. 1972), Hannah Toticki (f. 1984), Adam Christensen (f. 1979), Olivia Rode Hvass (f. 1995) og mange flere.

ancher annaancher
Michael Ancher – En Akvarelmalerske (1896). Portræt af en kvinde fordybet i akvarelmaling, skildret med Anchers karakteristiske realisme.
Anna Ancher – Høstpiger (1905). Stemningsfuldt genre-maleri i olie på lærred, der viser høstarbejdere.

Mødested: Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København K.
Entré: 105 kr. pr. person.

4. Statens Museum for Kunst: Michelangelo

Han malede loftet i det Sixtinske Kapel og designede kuplen på Peterskirken i Rom, men først og fremmest så han sig selv som billedhugger – og hans gigantiske David-skulptur i Firenze er kendt verden over. I foråret 2025 stiller SMK skarpt på en af den vestlige kunsts mest berømte skikkelser: Michelangelo Buonarroti (1475-1564). I udstillingen sammenstiller SMK sin egen store samling af historiske afstøbninger af Michelangelos skulpturer med helt nye 3D-støbte gengivelser af højeste kvalitet. På den måde kan du opleve størstedelen af alle Michelangelos skulpturer på ét sted – noget, der ville være umuligt med originalerne, som aldrig flyttes. Du vil også kunne opleve det største udvalg af Michelangelos originale tegninger, breve og skulpturmodeller, som nogensinde er blevet vist i Danmark.

michelangelo
Michelangelos David. Detalje af den ikoniske skulptur David, der symboliserer styrke og perfektion i renæssancekunsten.

Mødested: Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, København K.
Entré:130 kr. for voksne.

5. Louisiana: Robert Longo

Sort på hvidt. Kul på papir. Øjebliksbilleder, skåret ud af tiden. Robert Longo indfanger motiver fra det flimrende mediebillede, som han forstørrer og bygger op, lag på lag, til dramatiske og gigantiske kultegninger. Hans værker står som episke fortællinger, der rammer os med en nærmest hypnotisk kraft.

robertlongo
Robert Longo. Elegant og dramatisk figur i sort-hvid, en del af Longos ikoniske serie fra 1980'erne.

Mødested: Forhallen på Louisiana, Gl. Strandvej 13, Humlebæk.
Entré: 145 kr.

6. Kunsthal n: Asian Voices

Asian Voices er en gruppeudstilling kurateret af Kathy Huang, som har fokus på asiatiske minoriteter, og hvad man tager med sig fra sin kultur, når man flytter væk fra den og skal bosætte sig et andet sted. Få et spændende blik for verden og andre kulturer og traditioner.

Mødested: Kunsthal n, Baldersgade 14, København N.
Entré: Fri entré.

 

Værd at vide

Bemærk, at der er entréudgifter på de fleste museer.

Efter hver guidet tur vil du som deltagerne modtage en e-mail med Camillas forberedende noter fra dagen samt praktisk information om mødestedet for den næste guidede tur.

Ret til ændringer forbeholdes. Vi skal ligeledes gøre opmærksom på, at holdet afvikles i almindeligt raskt tempo, og at der vil forekomme gang på trapper.

Information

  • Dato 19.02.2025-14.05.2025
  • Adresse Arken
    Skovvej 100
    2635 Ishøj
  • Lokale forhallen
  • Bemærkninger Besøgene afvikles i almindeligt raskt tempo, og gang på trapper vil forekomme. Entréudgifter med grupperabat må påregnes på de fleste museer. Du er selv ansvarlig hvis der forvoldes skade på et værk, når vi besøger gallerierne/museerne.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 19.02.2025 15:00-16:30 Arken Camilla Rohde Madsen
2 Onsdag 05.03.2025 15:00-16:30 Gammelgaard Camilla Rohde Madsen
3 Onsdag 19.03.2025 15:00-16:30 Sorø Kunstmuseum Camilla Rohde Madsen
Se alle Se færre
Camilla Rohde-Madsen underviser hos FOF
Underviser

Camilla Rohde Madsen

Uddannelse: Jeg har læst SPRØK på CBS og kunsthistorie på Københavns Universitet.

Undervisningserfaring: Siden 1994 har jeg arbejdet i den danske kunstbranche, og jeg arbejder nu som kunstformidler og kunstrådgiver/indkøber i firmaet Nammagorium.

Andet: Hør hvad tidligere deltagere på mine hold fortæller på nammagorium.com