Tag med på en skøn busrejse til Stockholm, hvor vi bor helt centralt på det skønne Hotel Birger Jarl. Rejsen byder på mange muligheder for at komme med på udflugter med masser af sejlads.
Vi tilbyder bl.a. en helt speciel udflugt til Ålandsøerne. Den selvstændige ø-gruppe, der ligger mellem Finland og Sverige med tilknytning til begge lande, er helt speciel og byder på en særegen natur.
Stockholm har også et væld af kulturelle og historiske attraktioner, som vi skal opleve. Glæd dig til byrundtur, hvor vi skal høre om det Stockholmske Blodbad i 1520 og om Gustav Vasa og Olof Palme, mens vi ser smukke bygninger som Kongeslottet og Riksdagen.
Du kan se frem til sejlture til Djurgården, hvor vi skal se Vasamuseet og har mulighed for at dykke ned i historien om ABBA.
Rejsen byder også på rundvisning i Stockholms smukke rådhus, hvor navnet 'Nordens Venedig' for alvor giver mening, da inspirationen er fundet i Markuskirkens klokketårn. Vi tilbyder sejlture gennem Stockholm, når vi skal til Drottningholm, der ligger på en ø i Mälaren, med imponerende have til.
Skærgården med dens utallige øer, holme og skær skal vi også opleve på en sejltur gennem den med mulighed for frokost ombord.
Vi vælger to forskellige veje til og fra Stockholm, så vi på turen ud kommer op langs den svenske østkyst med stop i Kalmar og på hjemvejen kommer ned langs den store sø Vättern.
Glæd dig til en skøn sommerrejse med centralt hotel i Stockholm!
Rejsen foregår over 6 dage og 5 nætter. Din rejseleder er Anders Bager Eriksen. Han er cand.mag. i historie og religion, har 20 års erfaring som rejseleder og er ejer af rejsebureauet Historiske Rejser. Rejsen er arrangeret i et samarbejde mellem Historiske Rejser og FOF København og Nordsjælland. Teknisk rejsearrangør er Historiske Rejser, som er medlem af Rejsegarantifonden.
Pris: 8499 kr.
Tillæg for enkeltværelse: 2040 kr.
Prisen er ekskl. entreer, sejladser og spisninger.
Forventede udgifter til entreer og sejlture er følgende (forbehold for ændringer, da disse priser er baseret på 2024):
Hvis man deltager i alt: 1760 SEK = 1175 DKK.
Øvrige praktiske oplysninger og yderligere info kan du få ved at trykke på tilmeldingsknappen eller ved at kontakte Historiske Rejser direkte på mail@historiskerejser.dk og tlf. 2093 1714.
Kalmar Slot.
Turen starter meget tidligt med opsamling i Randers og fortsætter videre sydpå med mulighed for opsamling langs motorvejen i Jylland og på Fyn. Der er morgenmad i bussen i form af frisksmurte rundstykker og pålægsbakker, frisk juice og frisklavet kaffe. Bussen fortsætter over Storebælt, hvor der er mulighed for at stige på langs motorvejen og ved Kastrup Lufthavn.
Herpå krydser vi Øresundsbroen med udsyn til såvel Sjælland som Falsterbo og Malmø. Udturen går tværs over Skåne, der frem til Roskildefreden i 1658 var det østlige Danmark. Der er derfor naturligvis mange referencer til tiden, hvor Skåne var dansk.
Vejen går syd om Kristianstad, som Christian den 4. lod anlægge i første halvdel af 1600-tallet. Den smukke tur fortsætter ind i Blekinge forbi Sölvesborg og Karlshamn, der er kendt for, at de mange svenske udvandrere ofte drog afsted herfra.
Vi forlader de gamle danske områder, når vi kører fra Blekinge ind i Småland. Vi gør sent frokoststop i Kalmar. Byen er først og fremmest knyttet til den historiske aftale, der blev lavet på byens imponerende slot i 1397 og som forenede de tre skandinaviske kongeriger Danmark, Norge og Sverige under Margrethe den 1. Den historie hører vi naturligvis.
Der bliver tid til frokost i den smukke historiske by, hvor man eventuelt kan gå i domkirken og se prægtig barok. Kirken blev opført fra 1660 og i årene frem, da byen havde været involveret i samtlige svenskekrige mod Danmark med konstant ødelæggelse til følge.
Fra Kalmar har man endvidere et perfekt syn på Øland. Efter vi har haft ophold i Kalmar, fortsætter vi nordpå mod Stockholm. Vi passerer Oskarshamn ud for Gotland og kører videre ind i Östergötlands län og passerer Norrköping, Nyköping og Södertälje, inden vi begynder at nærme os Stockholm og de mange øer, som den svenske hovedstad så smukt ligger på.
Vi bor helt inde i den centrale del af Stockholm i gåafstand til mange af seværdighederne i centrum. Vi spiser på hotellet første aften.
Stockholms Gamla Stan.
Vi starter dagen med at have god tid til at nyde den righoldige morgenmad på vores dejlige hotel. Efter morgenmaden møder vi vores lokalguide, der tager os med rundt på en byvandring i Sveriges hovedstad. I det umiddelbare nærområde til vores hotel introduceres du til gågaderne Drottninggatan og Kungsgatan. Det var også her Olof Palme så ulykkeligt blev myrdet i 1986. V
i krydser igennem gaderne i gågadekvarteret, hvor der er en myriade af kulturinstitutioner, indkøbsmuligheder og skønne pladser. Vi kommer forbi den kongelige operabygning og ud på den lille holm, hvor den svenske rigsdag ligger. I Sverige har rigsdagen haft en politisk rolle at spille siden middelalderen.
Herfra fortsætter vi over Riksbron og kommer hermed til Gamla Stan. Vi går omkring det svenske kongeslot i centrum, der ligger smukt og med flere museer. Måske er vi heldige at opleve vagtskiftet. Slottet ligger, hvor det oprindelige slot Tre Kronor lå. Det var på dette slot, at Christian den 2. – den danske konge af Kalmarunionen – havde samlet 82 medlemmer af den svenske højadel i 1520. Efter at have festet med dem på slottet, blev de dømt til døden. Begivenheden huskes som det Stockholmske Blodbad.
I Gamla Stan kan man oplagt finde sig et godt sted til frokost og nyde de mange hyggelige gader og stræder fra, eller man kan tage på et af de nærliggende museer. Efter frokostpausen kan de interesserede tage med på sejlturen over til Djurgården, hvor vi skal se Vasamuseet (tilmelding inden afrejse).
Skibet Gustav Vasa blev bygget i 1628 under den store svenske konge Gustav den 2. Adolf og opkaldt efter den svenske konge Gustav Vasa, der brød med Kalmarunionen. Skibet blev bjærget i 1950'erne i et af de største bjærgningsarbejder gennem tiderne. Vi får en rundvisning på museet. Djurgården består af andre ret interessante steder, der også kan opleves. Det gælder eksempelvis ABBA-museet og verdens ældste frilandsmuseum Skansen, hvor man kan nyde Sverige, som det var i 1700-tallet.
Der vil være mulighed for at komme med bussen hjem på et fastsat tidspunkt sidst på eftermiddagen, men man kan også selv sejle retur over til Gamla Stan og nyde aftenen eller forlystelserne på Skansen.
Drottningholm Slott.
Dagen starter med rundvisning på Stockholms imponerende rådhus. Udefra er inspirationen hentet i Venedigs Kampanile, der også står tæt ved vandet. Bygningen er først og fremmest kendt for de festmiddage, som man ser i forbindelse med den årlige Nobelpris-overrækkelse, men også begivenheder som Olof Palmes begravelse foregik i Stadshuset. Rundvisningen tager en lille time og fører os gennem en lang række af smukke sale med allegorisk udsmykning. Der er et væld af referencer til svensk historie og vigtige personer som Birger Jarl, Gustav Vasa og Engelbrekt Engelbrektsson.
Efter rundturen på rådhuset skal vi på en sejltur vest ud af Stockholm gennem Mälaren, som er den sø, hvor Stockholms mange øer er placeret. Sejlturen foregår i en af de flotte gamle skibe fra starten af 1900-tallet og tager os fra Stockholms travle centrum, mens vi langsomt glider ud af byen, hvor øerne bliver skovfyldte og roen indfinder sig i, hvad der med rette kaldes Nordens Venedig.
Drottningholm Slott dukker op i det fjerne, og vi kan se frem til et smukt ophold på det svenske kongepars primære residens. Her har været kongelig bolig siden 1579, mens slottet i dets nuværende form er bygget i perioden 1662-1750 i prægtig barok stil. Hele området er under UNESCO’s verdenskulturarvsliste. Man oplever prægtige malerier over kernebegivenheder i svensk historie, som da Sverige gik over Storebælts is i 1658, men også opbyggede kopier af udgravningerne i Pompeji.
Det er oplagt at komme ind og se de storslåede indre haller og rum, og for de interesserede vil rejselederen være behjælpelig med at komme ind. En anden mulighed er at gå tur i den smukke slotspark nær slottet, hvor man kan opleve en fransk velordnet barokpark med terrasser, vandbassiner og skulpturer, hvorefter man glider over i en mere vild engelsk park. På vandringen rundt i parken finder man både en kinesisk pavillon og Europas ældst fungerende teaterpavillon.
Ud på eftermiddagen bliver vi afhentet af bussen, og så er der returafgang mod Stockholm, hvor man kan nyde resten af dagen på egen hånd.
Ålands flag.
På denne heldagsudflugt kører vi nordpå mod færgebyen Grisslehamn. Her skal vi på en smuk sejltur til Ålandsøerne, der har selvstændig status under Finland. Landet ligger 40 km fra Sverige og 100 km fra Finland, og det har siden 1921 været erklæret som en demilitariseret zone.
Åland har deres eget flag, og trods at de officielt er en del af Finland, så ser man farverne i flaget ligge tættere på Sverige, ligesom svensk også er det talte sprog blandt langt de fleste beboere. Der er i alt omkring 6700 øer og skær, men det er dog kun 60 af disse, der er beboet. Øerne har et samlet befolkningstal på lige under 30.000 indbyggere.
Vi kommer i land på Eckerö og starter med at køre i vores bus mod den største by Mariehamn. Byen er opkaldt efter den russiske tsarina Maria Alexandrovna, som var hustru til Tsar Alexander den 2.
Byen er centrum for Ålands politiske selvstyre samt for erhvervslivet på øen. I havnen ligger det flotte gamle firmastede museumsskib Pommern, som man kan komme ombord på. I Sjökvarteret finder man charmerende træhuse og atelier, hvor man fornemmer, hvilken enorm betydning søfarten har haft gennem tiderne.
Der bliver også tid til at finde frokost i byen, inden vi fortsætter med en tur ud på nogle af de mange øer. Først på aftenen indfinder vi os igen i Eckerö, hvor vi skal sejle retur til Grisslehamn. Undervejs på sejladsen har vi mulighed for at nyde en righoldig aftensmad i form af en buffet.
Efter ankomst til fastlandet i Grisslehamn fortsætter vi sydpå og hjem til vores hotel i Stockholm.
Skærgården uden for Stockholm.
Vi starter dagen med god tid til at nyde morgenmaden, hvorefter dagens udflugt er en smuk sejlads ud i den enorme skærgård med mere end 30.000 øer og holme. Det har været et særligt yndet område at bygge smukke sommerhuse for Stockholms beboere, så nogle af de større øer er beboet, men langt de fleste er ubeboede.
Berømte beboere gennem tiderne er eksempelvis Astrid Lindgren og August Strindberg.
Øerne præges ofte af små anløbsbroer og af et rigt fugleliv. Vi nyder, hvordan den ene ø efter den anden stille og roligt glider forbi os.
Sejlturen forventes at tage 2½-3 timer, hvorefter man kan finde frokost i Stockholms centrum og nyde resten af dagen der.
Mariehamn.
Vi spiser tidlig morgenmad og pakker bussen og siger farvel til Stockholm og vores smukke hotel. Vi passerer byerne Nyköping, Norrköping og Linköping, hvorefter vi møder Sveriges næststørste sø, Vättern, og vi nyder den fremragende udsigt over søen.
Vi holder frokostpause, inden vi fortsætter forbi Helsingborg og Landskrona. Forventeligt krydser vi Øresundsbroen midt på eftermiddagen, hvor vi holder de samme steder, som på udturen på tværs af Sjælland, Fyn og i Jylland.
Derefter er det tid til at sige farvel og takker af efter en spændende og god rejse sammen.
Dato | Tid | Sted | Navn | |
---|---|---|---|---|
1 | Tirsdag 01.07.2025 | 00:00-12:00 | Hotel Birger Jarl | Anders Bager Eriksen |
2 | Onsdag 02.07.2025 | 00:00-12:00 | Hotel Birger Jarl | Anders Bager Eriksen |
3 | Torsdag 03.07.2025 | 00:00-12:00 | Hotel Birger Jarl | Anders Bager Eriksen |
4 | Fredag 04.07.2025 | 00:00-12:00 | Hotel Birger Jarl | Anders Bager Eriksen |
5 | Lørdag 05.07.2025 | 00:00-12:00 | Hotel Birger Jarl | Anders Bager Eriksen |
6 | Søndag 06.07.2025 | 00:00-12:00 | Hotel Birger Jarl | Anders Bager Eriksen |
Se alle Se færre |