Skip to content
Underviser Johannes Ruggaard, sanketur

Sanketur på Kalvebod Fælled – vinterens spiselige rødder

Kom med på en sanketur efter vilde, spiselige rødder. Vinteren er et frodigt mekka af lækker mad! Det kræver bare et lille spadestik på 5-30 cm.

Der er mange forskellige spiselige rødder som f.eks. peberrod, vild gulerod, vild pastinak, tormentil, burrerod, angelik, kvan, lundgylden, kørvel, feber-nellikerod, cikorie og mælkebøtterod.

Men at finde frem til dem – uden for sommerperioden – er en særlig sankekunst. For urternes pragt af blade og blomster er borte, og de skal ofte identificeres på små spirer eller nøgne stængler.

Find spiselige urter med underviser Johannes Ruggaard Ture i naturen – sanketur med underviser Johannes Ruggaard

Hvad skal der ske på turen?

Vi undersøger lysåbne landskaber, for det er her, de fleste urter findes. Her lærer du at skelne mellem første- og andet-års-urter, og hvordan man bestemmer dem på deres spirer og nøgne stængler.

Du får mulighed for at se rødder, som underviseren har med, og du hører, hvordan de kan bruges kulinarisk – bl.a. i det nordiske og japanske køkken.

Nyd naturen på tur med underviser Johannes Ruggaard Lær at sankeurter med underviser Johannes Ruggaard

Værd at vide

I forbindelse med turen i Utterslev Mose har vi ikke mulighed for at grave efter rødderne, da Københavns Kommune, som er jordejeren, ikke tillader, at vi graver i jorden.

Tag på tur med underviser Johannes Ruggaard Sanketur med guide Johannes Ruggaard

Information

  • Dato 23.02.2025-23.02.2025
  • Adresse Sti til Kalvebod Fælled
    Hilversumvej 48B
    2791 Dragør
  • Lokale P-plads, HHRC+QJM
  • Bemærkninger Medbring gerne en lille haveskovl (det vil også være muligt at låne sig frem). Det er muligt at cykle fra metrostation Vestamager ad stien Kanalvej langs med fælleden til p-pladsen ved Hilversumvej.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 23.02.2025 12:00-15:00 Sti til Kalvebod Fælled Johannes Ruggaard
Johannes Ruggaard
Underviser

Johannes Ruggaard

Uddannelse: Jeg er en selvlært, vild mad-nørd, som også har en bachelor i historie og en master i internationale studier.

Andre faglige kvalifikationer: Jeg har arbejdet meget med mad og bæredygtighed, og jeg har også erfaring som kok.

Undervisningserfaring: Jeg afholder masser af sanketure og workshops i vild vin, vild chai latte og vilde, plantebaserede oste.