Kom med på en sanketur efter vilde, spiselige rødder. Vinteren er et frodigt mekka af lækker mad! Det kræver bare et lille spadestik på 5-30 cm.
Der er mange forskellige spiselige rødder som f.eks. peberrod, vild gulerod, vild pastinak, tormentil, burrerod, angelik, kvan, lundgylden, kørvel, feber-nellikerod, cikorie og mælkebøtterod.
Men at finde frem til dem – uden for sommerperioden – er en særlig sankekunst. For urternes pragt af blade og blomster er borte, og de skal ofte identificeres på små spirer eller nøgne stængler.
Vi undersøger lysåbne landskaber, for det er her, de fleste urter findes. Her lærer du at skelne mellem første- og andet-års-urter, og hvordan man bestemmer dem på deres spirer og nøgne stængler.
Du får mulighed for at se rødder, som underviseren har med, og du hører, hvordan de kan bruges kulinarisk – bl.a. i det nordiske og japanske køkken.
I forbindelse med turen i Utterslev Mose har vi ikke mulighed for at grave efter rødderne, da Københavns Kommune, som er jordejeren, ikke tillader, at vi graver i jorden.
Dato | Tid | Sted | Navn | |
---|---|---|---|---|
1 | Lørdag 08.03.2025 | 12:00-15:00 | Naturværkstedet Streyf | Johannes Ruggaard |
Uddannelse: Jeg er en selvlært, vild mad-nørd, som også har en bachelor i historie og en master i internationale studier.
Andre faglige kvalifikationer: Jeg har arbejdet meget med mad og bæredygtighed, og jeg har også erfaring som kok.
Undervisningserfaring: Jeg afholder masser af sanketure og workshops i vild vin, vild chai latte og vilde, plantebaserede oste.