Skip to content
Foto hos FOF København

Foto – motiv og komposition

På dette kursus lærer du at tage bedre billeder ved at forstå og anvende forskellige kompositionsprincipper. Vi skal se på billeder, tale om billeder, lave billeder og undersøger hvad forskellige kompositioner gør for oplevelsen af et billede.

Hvad er et 'godt' billede? Hvordan kan man arbejde aktivt med sine kompositioner, og hvordan spiller formen sammen med indholdet? Disse spørgsmål vil vi udforske sammen. Du lærer om komposition, linjer, og det gyldne snit samt hvordan du bedst får dine motiver til at stå frem på dine billeder.

Vi vil gennemgå forskellige visuelle virkemidler og dynamikker: Hvordan skaber man dynamiske og rolige kompositioner? Hvad gør bløde og hårde linjer? Hvordan kan man aktivt bruge lys og skygge eller ledende blikke i et billede?

Når vi har fået noget grundlæggende teori på plads, skal vi omsætte det i praksis. Vi går ud i byen og fotograferer for at se, om vi kan anvende nogle af de omtalte virkemidler til at skabe gode billeder.

Medbring

Husk at medbringe et kamera – du kan også bruge kameraet i din mobiltelefon.

Værd at vide

Kurset indeholder en række praktiske fotoøvelser og fremvisning af deltagernes billeder.

Kurset kræver ingen forudsætninger.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 07.12.2024 09:30-15:45 FOF Huset, Ordrup Hans-Henrik Jensen
Underviser

Hans-Henrik Jensen

Hans-Henrik har i flere år undervist på dag- og aftenskoler i IT og foto. Han er uddannet og arbejder som IT-supporter og er freelance fotograf.
Han tager udgangspunkt i de udfordringer, som kursisterne møder i hverdagen og lægger i undervisningen vægt på, at deltagerne føler sig godt tilpas og går glade hjem med ny lærdom og viden.

Han har undervist siden 2004 og har gennemført Almen Voksenpædagogisk Grunduddannelse, AVG, på Voksen Pædagogisk Center.
Hans-Henrik tager fortrinsvis model- og portrætbilleder og tog i 2020 en Master i portrætfotografi. Et udvalg af disse billeder fra hans selvvalgte opgave har siden april 2022 været udstillet på aftenskoler, kirker, biblioteker og kulturcentre.

Han har fotograferet digitalt siden 2013 og underviser i flere fotografiske emner. Han deltager løbende i kurser, foredrag og workshops og besøger fotomesser i ind- og udland.

Du finder Hans-Henrik på både Facebook og Instagram @photos.by.hh - her kan du se et udpluk af hans fotografiske arbejde.