Hvis du har gået på et hold i efteråret, som fortsætter til foråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked i perioden 6.-29. november. Alle forårets hold bliver lagt online 12. december.
Hvis du har gået på et hold i efteråret, som fortsætter til foråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked i perioden 6.-29. november. Alle forårets hold bliver lagt online 12. december.
En dag med introduktion til det spændende japanske køkken.
Det klassiske japanske køkken er sundt, æstetisk og velsmagende. Derudover er det karakteristisk, at der arbejdes med tilstedeværelse og dyrkelse af den femte grundsmag, umami. Umami kan populært karakteriseres som ”kødsmag”, men det er også en smag, der kan fremdyrkes i grøntsager med den rette tilberedning. Æstetik i anretning og servering spiller også en væsentlig rolle i det japanske køkken, så det skal vi selvfølgelig også se nærmere på.
På kurset i japansk mad arbejder vi med at lave en skøn menu med udgangspunkt i de traditionelle ingredienser: grøntsager, fisk, fjerkræ, svinekød og ris. Vi skal tilberede både varme og kolde forretter og hovedretter – smukt og enkelt.
Vi skal bl.a. lave:
På denne workshop gør vi os umage, men vi hygger os også, mens vi laver retterne til en skøn japansk buffet. Vil du gerne opdage og få en introduktion til det spændende japanske køkken, er dette hold noget for dig.
Vi afslutter med en fælles middag, hvor vi sammen nyder den tilberedte med.
Drikkevarer, viskestykker, karklude, evt. opbevaringsbokse med låg til retter, der er gode at gemme.
Råvarer er inkluderet i prisen, og vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads.
Dato | Tid | Sted | Navn | |
---|---|---|---|---|
1 | Lørdag 15.03.2025 | 11:00-15:30 | KBH V, Humletorvet | Susanne Hasman |
Susanne Hasman underviser i asiatisk madlavning hos FOF København. Hun har en bachelor i ernæring og sundhed fra Suhrs i 2016 og en fotografuddannelse fra 1991. Hendes interesse for asiatisk mad startede med en rygsækrejse til Thailand og Malaysia for godt 20 år siden. Især det thailandske køkken begejstrede hende, og hun begyndte at undervise i thai-mad på aftenskoler. Susanne har desuden boet i bl.a. Cambodia og Myanmar med sin familie, hvor hun har haft mulighed for at udforske det asiatiske køkken yderligere.
Uddannelse: Professionsbachelor i ernæring- og sundhed fra Professionshøjskolen (tidligere Suhrs) i 2016. Desuden uddannet fotograf fra Gwent College, Wales, UK, i 1991.
Andre faglige kvalifikationer: Suhrs Højskole, København.
Undervisningserfaring: Har undervist i asiatisk madlavning siden 1997. I efteråret 2016 underviste hun på Professionshøjskolen Metropol i et projekt med »Mad til Mange«.