Skip to content
Bagekursus hos FOF København

Bagekursus

Lær at bage med surdej.

Grundig introduktion til bagningens grundteknikker samt forskellige meltyper, hævemetoder og deres ernærings- og smagsmæssige betydning for det færdige brød.

Lær hvordan du bager brød med supersaftig krumme og krystalsprød skorpe. Du lærer at bage med de trendy ur-hveder, og vi dufter og smager forskellene på de forskellige meltyper. Vi ser også, hvordan det gode mel og forskellige melsorter påvirker dit brød og bageresultat.

Vi bager efter forskellige teknikker og fremstiller lækkert brød – fortrinsvis med økologiske ingredienser. Lær om brødets krumme og de forskellige typer af hvedesorter, som vi skal dufte og smage forskellen på.

Undervejs gives masser af tips til, hvordan hverdagens bagning bliver nemmere og resultatet mere velsmagende. Vi smager selvfølgelig på brødet, og efter kurset kan du fortsætte derhjemme og imponere familie og venner med dejligt friskbagt brød.

Du får masser af inspiration og viden under kurset, og en surdej og dej med hjem til næste dags morgenbrød.

Kort sagt, bliv endnu mere bageglad!

Medbring

Drikkevarer, karklud, min. 2 viskestykker, forklæde og opbevaringsbøtte med låg til surdej. Derudover kan der være andet bageudstyr, som evt. bedes medbringes. Vi udsender et velkomstbrev ca. en uge inden afvikling af kurset med information.

Værd at vide

Vi bruger fortrinsvis økologiske ingredienser. Råvarer er inkluderet i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads.

Information

  • Dato 18.05.2025-18.05.2025
  • Adresse KBH V, Humletorvet
    Humletorvet 27, 1.sal
    1799 København V
  • Lokale Køkken
  • Bemærkninger Det er godt, hvis du kan medbringe en hævekurv, den skal passe til ca. 700-1000 gr. dej. Har du en pizzasten eller bagestål, må du gerne medbringe det eller 1 støbejernsgryde med låg. Ligeledes hvis du kan medbringe 2 viskestykker, forklæde, kuglepen/blyant, et digitaltermometer, der kan måle op til 100 grader, poser til at bringe brødet med hjem og en beholder 2-3 dl/ deciliter til surdej med låg, får du mest ud af kurset. Du vil modtage et velkomstbrev ca. en uge inden kursusstart med yderligere information.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 18.05.2025 10:00-16:25 KBH V, Humletorvet Bettina Brønnum Lohse
Bettina Brønnum Lohse underviser hos FOF København
Underviser

Bettina Brønnum Lohse

Uddannelse: Jeg er uddannet cand.scient.soc med diplom i ernæring og sundhed.

Andre faglige kvalifikationer: Jeg har arbejdet indenfor mange forskellige aspekter af madens univers. Med baggrund i min uddannelse og mine rejser som kulturgeograf, har jeg udviklet en dyb kærlighed til de italienske, spanske og asiatiske køkkener. Derudover arbejder jeg med sanselig mad med mange grøntsager, opskriftsudvikling, gastronomisk teambuilding og reducering af madspild.

Undervisningserfaring: Har undervist siden 2008.

»Helt kanon bagekursus kørt af Bettina Brønnum Lohse! Vi fik lært alt om surdej for nybegyndere og havde en superhyggelig dag :-) Bettina fungerede som en dygtig og meget skøn underviser – og vi fik selvfølgelig også smagt på brødene, som var tip-top!«
– Deltager på Bagekursus