Fermentering er en ældgammel metode til at forlænge holdbarheden, opgradere på sundhedsbarometeret og forvandle smagen af først og fremmest grøntsager.
Over to mødegange får du erfaring og masser af viden om fermentering på dette sommerkursus. Mødegangen starter med et lille oplæg fra underviseren, hvor du får viden om fermentering. Herefter skal vi selv i gang. Med opsmøgede ærmer sætter vi fingrene i råvarerne, så vi får håndværket helt ind under huden. Vi udnytter mikroorganismer til at udvikle smag og konsistens og bruger fermenterings-teknikker til at forlænge holdbarhed og udvikle nye smagsindtryk. Grøntsagernes holdbarhed forlænges, og der dannes mælkesyre, som gavner fordøjelsen. Vi kommer også ind på hygiejne, anvendelsesmuligheder og ernæring.
Med udgangspunkt i gode råvarer i sæson, snitter, masserer og sammensætter vi blandt andet krauter, kimchier og kombuchaer.
Fermentering er sjovt og nemmere, end du tror.
Efter kurset vil du kunne fortsætte derhjemme og få fermentering til at blive en større og nemmere del af hverdagsmaden – og til festlige lejligheder. Resultaterne er både sunde og velsmagende, og det er en oplagt måde at få mere smag ind i et plantebaseret køkken.
Det er vigtigt, at du medbringer fem sylteglas med patentlåg, der kan rumme 0,5 liter, samt en god snittekniv. Husk også drikkevarer og evt. en lille madpakke, viskestykke og karklud.
Råvarer er inkluderet i prisen, og vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads.