Skip to content
Kombucha og fermenteringsteknikker FOF

Kombucha og andre fermenteringsteknikker – fortsættere

Dette kursus henvender sig primært til dem, der allerede har erfaring med at brygge kombucha med te, og som ønsker at blive yderligere inspireret – samt inspirere andre. Det kan også bruges som en ny kickstart, hvis det ønskes. Kurset vil gå i detaljer med underviserens erfaringer omkring brugen af te, kaffe, blomster og frugter, herunder fokus på koldbryg. Desuden vil kurset indeholde information og undervisning i, hvordan man kan brygge ginger beer, turmeric soda, fire cider, vandkefir samt lidt om eddike-kombucha og andre fermenteringsprodukter, hvor kombucha kan bruges.

Underviser Claus Kiær har mere end 20 års erfaring som barista og har haft kombucha-læremestre både i København, Berlin og det nordlige Thailand.

Medbring

  • En flaske kombucha (½ liter) fra egen hjemmeproduktion som smagsprøve til de andre kursister.
  • Et glas med låg (f.eks. et honningglas) og en knold økologisk ingefær.
  • Karklud og viskestykke.

Værd at vide

Hvis du ikke har erfaring med brygning af kombucha, kan FOF anbefale kurset Kombucha – lær den ældgamle teknik.

Råvarer og materialer er inkluderet i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 13.05.2025 17:30-20:30 Lindevangskolen, Frederiksberg Claus Kiær
Underviser

Claus Kiær

Uddannelse: Barista og autodidakt fermentør.

Andre faglige kvalifikationer: Har været i Pai, Nordthailand, og Berlin, hvor jeg har taget kurser hos specialster i kombucha og fermenntering. Har derudover løbende holdt mig opdateret på emnet ved kurser. 

Undervisningserfaring: Har undervist og holdt foredrag på aftenskoler siden 2015, bl.a. i brygning af kaffe.