Skip to content
Vinsmagning hos FOF København

Bordeaux – so yesterday – eller kan det stadig noget?

Bordeaux – so yesterday – eller kan det stadig noget?

I perioden 1970 til omkring 2005 blev der købt og drukket rigtig meget bordeauxvin i Danmark. Bordeauxvin stod som eksponent for den ypperste vin i verden. Vine, der var dyre, men ikke ubetalelige, vine, man skulle gemme, men som til gengæld en dag gav noget tilbage.

Siden er det gået tilbage for Bordeaux både i Danmark og på verdensplan, og der er ikke længere så meget hype omkring bordeauxvin. De bedste og dyreste vine er nærmest uopnåelige for mennesker med almindelige indkomster. De fleste har heller ikke forståelse for, at de bedre bordeauxvine helst skal ligge 10-20 år eller længere, før de opnår den modenhed, som tidligere fascinerede dem, der drak bordeaux. Der er ikke længere samme viden om, hvad lagring kan gøre og har af betydning for vin.

På det seneste er der imidlertid sket meget i Bordeaux, og vinene har ændret stil i de senere år til en mere tilgængelig og lettere drikkelig stil, når de er unge. Men der er stadig stor forskel på billige og dyre bordeauxvine. Der findes ikke meget god bordeauxvin til under 100 kr. pr. flaske, og i den prisklasse er det ofte klogere at gå udenom bordeauxvin.

Men hvad er op og ned på Bordeaux i 2025? Opdag – eller genopdag bordeauxvine ved denne smagning, hvor vi smager i alt 7 bordeauxvine:

  • 1 tør hvid
  • 1 dessertvin
  • 5 rødvine fra bl.a. Pauillac, Pomerol, Saint-Emilion, Graves og Haut-Medoc (både i unge og ældre årgange)

Medbring

Medbring gode, store vinglas til eget brug.

Familie på madkursus

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser