Historien – bid for bid: Tag med på hyggelige frokostarrangementer på helt særlige steder med hver deres unikke historie. På rækken i Nordsjælland, som er hver den næstsidste torsdag i måneden, sætter vi os til bords og får sammen en frokost og en fortælling.
Dette besøg tager os til Spisestuen på Flynderupgård i Espergærde. Flynderupgård var tidligere en del af museerne i Helsingør, men er nu et levende kultursted og Spisestuen er mere et spisehus end en restaurant. I 1920'erne, da grosserer Rasmussen ejede Flynderupgård, boede bestyreren i bygningen hvor Spisestuen nu er, og bestyrerens kone havde de ugifte landarbejdere på kost i folkestuen, der hørte til boligen.
I hyggelige historiske rammer får du serveret jævn dansk husmandskost fra de gode gamle dage, som man kunne få den i folkestuerne for omkring 100 år siden. Museets køkkenhave forsyner spisehuset med frisk frugt og grønt.
Prisen er inklusive fortælling, frokostanretning, kaffe og en øl, vand eller et glas vin.