De nye officielle danske kostråd anbefaler, at vi spiser mindre kød og flere bælgfrugter – mere specifikt skal vi spise 100 gr. om dagen. Bælgfrugter er kikærter, bønner og linser – de er planterigets proteiner.
Klimaaftrykket for bælgfrugter er lavt, sundheden er i top, og så mætter de rigtig godt. Bælgfrugterne indeholder ud over protein også en hel del kostfibre og vitaminer. Bælgfrugter er helt enkelt en gevinst for hjertesundheden.
På kurset skal vi lave velsmagende og simple vegetariske retter med bønner, linser og ærter. Du får viden om og inspiration til, hvordan du kan få dit proteinbehov dækket med mindre kød i kosten.
Kurset er for alle, og du behøver ikke at være rutineret i at lave mad i forvejen.
Efter madlavningen går vi til bords, smager og nyder resultatet!
Forklæde, karklude, viskestykker og 2-3 bøtter til evt. rester.
Råvarer er inkl. i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads.
Dato | Tid | Sted | Navn | |
---|---|---|---|---|
1 | Lørdag 15.02.2025 | 11:00-14:25 | KBH V, Humletorvet | Liv Teilmann Nielsen |
Uddannelse: Jeg har en professionsbachelor i ernæring og sundhed.
Andre faglige kvalifikationer: Jeg brænder for sundhedsfremmende undervisning, er kreativ og opdateret på nye madtrends. Jeg finder glæde i at tilrettelægge forløb og at undervise forskellige målgrupper. På mine hold indtænker jeg – foruden kompetencer i madlavning – altid sundhed, ny læring og fællesskab. Hvis du har spørgsmål til det faglige indhold, er du velkommen til at kontakte mig på e-mail.
Jeg har desuden arbejdet med:
Undervisningserfaring: Jeg har undervist på aftenskolen siden 2018.