Skip to content

Hvis du har gået på et hold i efteråret, som fortsætter til foråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked i perioden 6.-29. november. Alle forårets hold bliver lagt online 12. december.

Liv Teilmann

Bælgfrugternes Dag 10. februar – mad med bønner, linser og ærter

Bælgfrugternes Dag 10. februar – mad med bønner, linser og ærter

I 2019 valgte FN at dedikere d. 10. februar hvert år til Bælgfrugternes Dag. En international dag med dét formål at sætte fokus på bælgfrugternes potentiale som en del af løsningen og arbejdet med verdensmål 2, om at udrydde sult, samt verdensmål 13 om at bremse klimaforandringerne.

Vidste du, at...

Bælgfrugter har et højt indhold af protein og er rige på kostfibre, vitaminer og mineraler og har et lavt indhold af kalorier. Desuden er bælgfrugten en bæredygtig og klimavenlig spise, der har et lavt CO2-aftryk.

De nye officielle danske kostråd anbefaler, at vi spiser mindre kød og flere bælgfrugter – mere specifikt skal vi spise 100 gr. om dagen. Bælgfrugter er kikærter, bønner og linser – de er planterigets proteiner. Sundheden er i top, og så mætter de rigtig godt. Bælgfrugter er helt enkelt en gevinst for hjertesundheden.

Hvordan kommer du i gang?

I anledningen af mærkedagen skal vi på dette kursus lave lækker og nem hverdagsmad med bønner, linser og ærter. Du vil blive introduceret til alverdens forskellige bælgfrugter, deres egenskaber, fordele og anvendelse.

Vi skal lave velsmagende og simple vegetariske retter med bønner, linser og ærter. Du får viden om og inspiration til, hvordan du kan få dit proteinbehov dækket med mindre kød i kosten.

Kurset er for alle, og du behøver ikke at være rutineret i at lave mad i forvejen.

Efter madlavningen går vi til bords, smager og nyder resultatet!

Medbring

Forklæde, karklude, viskestykker og 2-3 bøtter til evt. rester.

Værd at vide

Råvarer er inkl. i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads.

Læs mere om vores underviser Liv Teilmann i artiklen her.