Skip to content

Dansk vin – på højeste niveau

Dansk vin – på højeste niveau

Nationalfølelsen gjorde nok, at mange med lidt interesse for vin måtte prøve de danske vine, der kom på markedet i begyndelsen af 2000'erne.

Det var mildest talt en blandet fornøjelse – uden dog at nævne navne. Den røde hybrid-drue rondo er bare ikke en drue, der kan lave store rødvine, men den var en nødvendighed for overhovedet at kunne modne røde druer og lave rødvin i Danmark.

Danske vine bliver på grund af høje produktionsomkostninger aldrig billige, men når vine til måske 400 kr. mere smager som vine til 75 kr., skal man være mere and almindelig national for at synes, at det er en god oplevelse.

Tiden er gået, klimaet er blevet varmere, og vinene er blevet bedre – både de røde og hvide. Vinene på rondo-druen er blevet færre, men trods alt også bedre, og man har fået bedre styr på den hvide solaris-drue.

Til denne smagning skal vi smage i alt seks af de bedste danske vine, heraf to fra vingården Njord, der ligger mellem Holbæk og Tølløse, og som af de fleste eksperter regnes for den bedste danske rødvin, der laves. Den er lavet af den tidligt modnende klon af druen pinot noir, der på fransk hedder pinot noir précoce og på tysk früh-burgunder. Flere bourgogne-eksperter har gættet den til at være fra den berømte bourgogne-kommune Chambolle-Musigny i blindsmagninger, og den koster efterhånden også over 1000 kr.

Herudover smager vi vine fra andre topproducenter som Skærsøgaard, Ørnberg, Stokkebye og Dyrehøjgaard. Både hvide, røde og mousserende.

Vil du opleve, hvad toppen af dansk vin kan i 2025, skal du dukke op til denne smagning.

Familie på madkursus

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser