Skip to content
Vinsmagning hos FOF København

Piemontes vine – også andet end nebbiolo og barolo

Piemontes vine – også andet end nebbiolo og barolo

Piemonte-distriktet i Norditalien er populært og berømt – især for vinene fra Barolo og Barbaresco, der begge er lavet på nebbiolo-druen. Det er vine, der kræver tålmodighed, da de med deres høje indhold af tanniner ofte skal gemmes i mange år.

Men Piemonte omfatter også andre distrikter, og der benyttes også andre røde druer end nebbiolo – f.eks. barbera og dolcetto. Det er to druer, der er gået lidt i glemmebogen, men som fra de gode producenter kan give meget fine vine, der ikke behøver så lang lagring som nebbiolo-vinene. Og hvad med de hvide arneis og sauvignon blanc? De har også lokal karakter og leverer value-for-money.

Vi gennemgår ganske kort områderne Barolo og Barbaresco (og smager et par nebbiolo-vine derfra), men ellers fokuserer vi på nogle af de andre spændende vine og druer, og kommer rundt i hele Piemonte.

Familie på madkursus

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser