Skip to content
Latin Odense FOF

Latin for fortsættere

Latin fortsættere

Latin var Romerrigets sprog, middelalderens og renæssancens internationale sprog og er stamfader til de moderne romanske sprog, bl.a. italiensk, spansk, fransk og portugisisk. Ved at lære latin får du både indblik i grammatik, sproghistorie og kulturhistorie.

Vi har gennemgået de grundlæggende ordklassers bøjningsskemaer og den mest grundlæggende syntaks og er nu klar til at fokusere mere på at læse tekster fra antikken – dog stadig på begynderniveau, hvor vi tager et ord ad gangen.

Holdet er for dig, der har haft begynderlatin før f.eks. i gymnasiet.

Anbefalede bøger:
Ordbog: Thure Hastrup: Latin-Dansk Ordbog, 7. udgave (Gyldendal, 1983 og senere).
Grammatik: Jo Hermann: Latinsk grammatik på dansk eller Hyllested og Østergaard: Latinsk grammatik

 

Information

  • Dato 04.03.2024-27.05.2024
  • Adresse FOF Vindegade 74
    Vindegade 74
    5000 Odense C
  • Lokale 15, 1. sal
  • Bemærkninger Latin for fortsættere Latin var Romerrigets sprog, middelalderens og renæssancens internationale sprog og er stamfader til de moderne romanske sprog, bl.a. italiensk, spansk, fransk og portugisisk. Ved at lære latin får du både indblik i grammatik, sproghistorie og kulturhistorie. Undervisningen går med at læse tekster fra antikken på et roligt niveau, hvor vi tager et ord ad gangen. Vi har før læst store romerske forfattere som f.eks. Seneca, Horats, Ovid, Catul, Cicero og mange andre, og kursisterne er med til at vælge, hvilke tekster vi skal læse. Holdet er for dig, der har et godt kendskab til latinsk grammatik – f.eks. fra gymnasiet. Bøger: Ordbog: Thure Hastrup: Latin-Dansk Ordbog, 7. udgave (Gyldendal, 1983 og senere). Grammatik: Jo Hermann: Latinsk grammatik på dansk eller Hyllested og Østergaard: Latinsk grammatik

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 04.03.2024 17:00-18:50 FOF Vindegade 74 Kevin Sean Burke
2 Mandag 11.03.2024 17:00-18:50 FOF Vindegade 74 Kevin Sean Burke
3 Mandag 18.03.2024 17:00-18:50 FOF Vindegade 74 Kevin Sean Burke
Se alle Se færre

Kevin Sean Burke

Jeg hedder Kevin Burke og underviser i latin. Jeg er uddannet i litteraturvidenskab og latin og har undervist i latin både på universitetet og i gymnasiet. I sommermånederne er jeg historisk nattevægter i Odenses gamle bydel. Jeg er en uhelbredelig nørd, der er begejstret for sprog, litteratur og kultur generelt, og min store interesse for faget er noget, der skinner igennem i min undervisning. I min undervisning lægger jeg vægt på latin som et litterært sprog, vi skal lære at læse – ikke at tale – og som vil give en større forståelse for de moderne europæiske sprog.