Skip to content
Når vejen ikke er lige - foredrag med Lærke Egefjord og Maria Langbak.

Anmeldelse

Foredrag med Lærke Egefjord og Maria Langbak

Nogle gange skal man tage ét skridt tilbage for at tage to skridt frem

Af Marie Bisgaard, medlemskonsulent og freelance korrekturlæser


Mange har oplevet at sidde fast i det daglige hamsterhjul med trang til at bryde ud – dog uden at gøre noget ved det. Hvorfor er det så svært, og hvad kan vi gøre ved det? Det var hovedspørgsmålene bag aftenens foredrag. På gulvet var de to læger, Lærke Egefjord og Maria Langbak, der begge har rødder i både de konventionelle og alternative behandlingsformer.

 

Hellere undgå tab frem for at søge glæden

I foredragets første del tog Maria Langbak os ind i maskinrummet bag kroppens sympatiske nervesystem. Det er nemlig her, vi finder årsagen til, hvorfor det er så svært at springe ud i noget nyt. Helt tilbage fra menneskets begyndelse har dette system hjulpet os til at overleve. Det er kroppens beredskab, der sikrer, at vi flygter eller fryser, hvis der er fare på færde. Problemet er blot, at alarmsystemet ikke er lavet til nutiden. I stedet for kun at beskytte os, reagerer det også på bekymringer, der måske ikke er relevante. Det kræver energi, og fordi nervesystemet er skabt til at bruge mindst muligt energi, vælger vi det letteste – det kendte – i stedet for at prøve noget nyt, der kan tjene os på sigt. Det betyder ifølge Langbak, at vi ofte først vælger forandringen, når smertetærsklen er nået. Og der står man tilbage med følelsen: "Tænk, hvis jeg selv havde sat forandringen i gang?"

 

Højere livskvalitet gennem kunst

Men hvordan sætter vi så forandringen i gang før vi når smertetærsklen? Ifølge de to foredragsholdere er der behov for, at vi lytter mere til følelserne og giver plads til dagdrømmeriet. "Vi skal bruge den følelsesmæssige og intuitive intelligens", fortalte Langbak. I foredragets anden del slog Lærke Egedal et slag for at finde energi i kunsten, og det, der skaber flow – aktiviteter, hvor vi glemmer tid og sted. Det er nemlig, når vi prøver og ser nyt, at vi skaber nye veje i hjernens tankemønstre. Det, du gør mest, bliver du god til, som et af citaterne på hendes slideshow så godt beskrev det.

 

Tanker at tage med hjem

Som tilhører var det interessant at få fakta om, hvorfor vi selv blokerer for at tage nye veje. Det bedste, jeg tog med, var dog to centrale spørgsmål, der dukkede op under foredraget: Hvad giver dig energi, og hvad dræner dig? Svaret på dem, er i hvert fald noget, jeg vil tænke lidt mere over.

 

 

Foredrag: Når vejen IKKE er lige v/ Lærke Egefjord & Maria Langbak
Tid: mandag d. 27. september 2021, kl. 19.00
Sted: Solsalen, Aarhus
Arrangør: FOF Aarhus

 

Billede af FOF Aarhus anmelder Marie Bisgaard

Om foredragets anmelder

Hej! Jeg hedder Marie, og jeg arbejder som medlemskonsulent og korrekturlæser.

Jeg er med i FOF Aarhus' anmelderkorps, fordi jeg elsker at gå på jagt efter nye ahaoplevelser og gerne vil inspirere andre til at gøre det samme. Derudover bruger jeg min fritid på at læse bøger, gå ture, tegne, se nyheder eller hygge med venner og familie.