Skip to content
Opskrift på hjemmelavet iskaffe på FOF Aarhus' inspirationsside

Hjemmelavet iskaffe

Hjemmelavet iskaffe

Opskriften er udviklet af Charlotte Staulund og Michala Clausen, som læser Ernæring og sundhed og udvikler opskrifter i samarbejde med FOF Aarhus.

Opskriften er til 1 stort glas.

Ingredienser

1 dl stærk kaffe
1-1½ tsk. sukker
6 stk. isterninger
1-2 stk. kaffe isterninger (kan udelades)
1 dl. mælk

Sådan gør du

1. Sørg for at have nok isterninger i fryseren.
2. Hvis man ønsker at have kaffe-isterninger i, så skal disse laves dagen før.
3. Smelt sukkeret i kaffen, og køl kaffen ned.
4. Knus isterningerne i en blender og fyld glasset 2/3 op.
5. Hæld herefter kaffen over isterningerne og tilsæt mælken.
6. Rør rundt, og nu er iskaffen klar til at blive serveret.

Husk! Når man bruger kaffe-isterninger, så holder kaffesmagen lidt længere. Du kan også smage til med kaffesirup, hvis du ønsker en smagsvariant i.
Kursister på kurset 'Food Prepping - mad til en uge' ved FOF Aarhus, underviser Mia Skøtt Møbjerg

fof inspiration

Bliv klogere på food prep

Hvad er food prepping, og hvorfor er det godt?