Opskriften er udviklet af Charlotte Staulund og Michala Clausen, som læser Ernæring og sundhed og udvikler opskrifter i samarbejde med FOF Aarhus.
Opskriften er til 1 stort glas.
Ingredienser
1 dl stærk kaffe
1-1½ tsk. sukker
6 stk. isterninger
1-2 stk. kaffe isterninger (kan udelades)
1 dl. mælk
Sådan gør du
1. Sørg for at have nok isterninger i fryseren.
2. Hvis man ønsker at have kaffe-isterninger i, så skal disse laves dagen før.
3. Smelt sukkeret i kaffen, og køl kaffen ned.
4. Knus isterningerne i en blender og fyld glasset 2/3 op.
5. Hæld herefter kaffen over isterningerne og tilsæt mælken.
6. Rør rundt, og nu er iskaffen klar til at blive serveret.
Husk! Når man bruger kaffe-isterninger, så holder kaffesmagen lidt længere. Du kan også smage til med kaffesirup, hvis du ønsker en smagsvariant i.