Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 4/12 kan du se hele vores forårsprogram på hjemmesiden.
Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 4/12 kan du se hele vores forårsprogram på hjemmesiden.
Der er ingen grund til ikke at spise rosenkål. De små grønne kugler er fyldt med gode kostfibre, antioxidanter, vitamin C og B. Med denne opskrift kan alle komme til at elske at spise rosenkål, da de bliver smagt til med bl.a. parmesan, citron og hvidløg - prøv selv!
Opskriften er tiltænkt som en del af middagsretten. Opskriften med rosenkål er vegetarisk, men ønsker du kød til retten, kan du altid tilføje det. Foretrækker du, at hele retten er vegetarisk, kan du eksempelvis lave kartoffelmos, indiske pandekager eller græskarsuppe til, så du har en mere mættende middagsret.
Ingredienser
350 g rosenkål
2 fed hvidløg, presset
2 spsk. olivenolie
Saft og skal fra 1 økologisk citron
1 tsk. timian, tørret, eller 3 kviste frisk
Salt
Sort peber, friskkværnet
50 g parmesan, friskrevet
Sådan gør du
1. Rens rosenkål, skær det nederste af stokken af og fjern de yderste blade.
2. Halver kålhovederne og bland dem i en skål med hvidløg, olivenolie, citronsaft og friskrevet citronskal, timian, lidt salt og peber.
3. Fordel rosenkålen på en bageplade og bag ved 175 grader varmluft.
4. Efter 15 min. i ovnen vendes rosenkålene og drysses med friskrevet parmesan.
5. Bag videre i 10 minutter. Hvis nødvendigt, så kan de få 3-4 minutters grill til sidst for lige at blive en anelse sprøde i kanterne.
Velbekomme!