Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 4/12 kan du se hele vores forårsprogram på hjemmesiden.
Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 4/12 kan du se hele vores forårsprogram på hjemmesiden.
Uhm...! Der er nu ikke noget så lækkert som en sprød pizzabund med lækkert fyld af kartoffel! I denne variation får kartoflen selskab af soltørrede tomater og peberfrugt, som sender dine smagsløg på en skøn solskinstur til Middelhavet. Opskriften på kartoffelpizza er perfekt til fredagsmiddagen, når det skal være lidt ekstra lækkert. Og resterne kan give lørdagens frokostbord et ekstra pift.
Opskriften er udviklet af den kreative madunderviser Mette Brogaard, som har undervist i ayurvedisk madlavning.
Opskriftdetaljer
Kartoffelpizzaen er vegetarisk - men savner du kød, kan du sagtens tilføje parmaskinke, bacon, stegt kylling eller andet.
Skal pizzaen være vegansk, så kan du skifte osten ud med en vegansk variant.
Er tiden knap, så brug en færdigkøbt dej (det er okay :-) ). Så skal du bare springe direkte til punkt 4.
Prøv også at udskifte tomatpureen med grøn pesto, creme fraiche, flødeost, mascarpone eller ricotta - dét er også lækkert!
Har du frisk eller tørret rosmarin, så kan det også give pizzaen et ekstra pift (og så kan du jo passende bruge den i en lille madlavnings-gin-og-tonic også).
Til 3 pizzaer
Ingredienser
Bund
1 spsk. olivenolie
¼ pakke gær
Lidt salt
400 g hvedemel
100 g speltmel
Fyld
5-6 kartofler – koges i 5 min. og skæres i tynde skiver
2 store dåser tomatpure
Pizzaost, evt. vegansk
2 løg skåret i ringe
1 glas soltørrede tomater
1 stor rød peberfrugt skåret i tynde skiver
Friske tomater skåret i tynde skiver
Salt og peber
Tørret basilikum
Tørret oregano
Tørret merian
Sådan gør du
Opløs gær og salt i 3 dl lunt vand. Bland mel heri. Dejen er løs og klistret, og det skal den være, dette giver en bedre dej. Ælt nu dejen godt – evt. i en røremaskine. Drys hænder med mel og form dejen rund. Herefter skal den hæve i en skål med lidt olivenolie i mindst 1 time et lunt sted.
Når dejen er hævet og luftig, vippes den ud af skålen og formes i 3 lige store dele, som rulles ud til pizzaforme. Rul gerne dejen så tyndt som muligt, dette giver en sprød bund.
Bag nu bundene i ovnen i 5 min på bagepapir ved 250 grader. Tag bundene ud af ovnen, med lad ovnen være tændt.
Nu skal pizzaerne have fyld på og bages færdig i 10 min. ved 250 grader på samme varme bageplade.
Lav gerne forskellige pizzaer, men fælles for alle er, at bunden skal smørres med tomatpuré, hvor de tørrede krydderier drysses på, og herefter drysses et tyndt lag ost og nogle løgringe.
Buon appetito!
Har du lyst til mere vegetarisk mad? Se 3 andre lækre, vegetariske opskrifter: