Skip to content
Babymad - hummus, kursus mini-maker hos FOF Aarhus

Mini-maker opskrift: Hummus

Hummus - cremet og lækker

Bliv fortrolig med kikærter, og prøv denne nemme opskrift på en lækker og cremet hummus. Denne opskrift finder du også i vores opskriftsfolder, der er udarbejdet ifm. vores barselsworkshop Mini-maker: Babymad 4-12 måneder.

Ingredienser:

150 gr. udblødte og kogte kikærter
1-2 fed hvidløg
2½ spsk. citronsaft
2 spsk. tahin (kan undlades)
1 tsk. spidskommen
4 spsk. olivenolie
1 dl. koldt vand

Sådan gør du:

Pil hvidløgsfeddet og pres det med en hvidløgspresser. Hæld kikærterne i en skål eller foodprocessor sammen med presset hvidløg, tahin, spidskommen, olie, frisk vand og citronsaft. Gem lidt af vandet og citronsaften. Blend det, til hummussen har en cremet konsistens. Kom evt. lidt mere vand eller citronsaft i. Smag til med lidt salt og peber. Hummussen er nu klar til servering.

TIP

Server hummussen som pålæg på brødet eller brug det som dip til fx grøntsagsstave.

Download: Mini-Maker opskriftsfolder

Mini-maker hos FOF Aarhus. Atlas af Maria Ellermann

Mad til baby

Mini-Maker: Babymad

Lær om babymad og overgangskost til dit barn i alderen 4-12 måneder på kurset Mini-Maker