Der er intet bedre end en god og varm suppe på en kold efterårsdag. Her finder du opskriften på en cremet og smagfuld blomkålssuppe med toppings af pinjekerner, chorizo og friske æbler. Som tilbehør til suppen kan du servere pesto-twisters. God fornøjelse.
4 personer
Ingredienser
Suppe:
• 1 mellem blomkålshoved (ca. 600 g)
• 300 g kartofler, skrællet vægt
• 1 stort løg
• 1 fed hvidløg
• Frisk timian
• 1 l hønsebouillon (1 liter vand tilsat 2 bouillonterninger)
• 2,5 dl fløde
• Muskatnød
• 1 spsk. hvidvinseddike
• Salt/peber
Topping:
• ½ Chorizo
• 1 lille pose pinjekerner
• 1 æble, i tern
• Frisk timian
• En lille buket blomkål
Pesto-twisters:
• 1 færdig pizzadej
• 1 grøn pesto
• Evt. revet ost (fx parmesan)
• 1 æg til pensling
Fremgangsmåde
Suppe:
1. Skær løg, kartofler og blomkål i små stykker (gem evt. nogle blomkålsbuketter til topping).
2. Steg løg klare i en gryde tilsat olie og ca. 10 stilke frisk timian.
3. Tilsæt blomkål og kartofler.
4. Når grøntsagerne har stegt i ca. 3 min og er godt brunet af tilsættes bouillon. Lad grøntsagerne koge indtil grøntsagerne er møre, ca. 15-20 min.
Tip til tilberedning: Lav pesto-twisters imens grøntsagerne koges møre.
5. Tag timian stilkene op og blend suppen til den er cremet og ensartet i konsistensen.
6. Tilsæt fløde, og juster evt. med vand for ønsket konsistens.
7. Smag suppen til med revet muskatnød, hvidvinseddike, salt og evt. peber.
8. Server rygende varm, pyntet med de forberedte toppings og friskbagte pesto-twisters.
Topping:
1. Rist pinjekerne brune på en tør pande, tag af pande og lad dem afkøle i en skål.
2. Hvis du har taget blomkål til side: steg på panden i lidt olie indtil de tager farve og stadig har bid.
3. Skær chorizo i mindre tern og steg dem af på samme pande (tilsæt ikke fedtstof, da chorizoen kan stege i eget fedt).
4. Når chorizoen syner sprød, tages det af panden og lægges på fedtsugende papir.
5. Skær æblet i små tern, behold gerne skrællen på.
Pesto-twisters:
1. Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
2. Rul den færdigkøbte dej ud.
3. Fordel pestoen på dejen (og evt. revet ost).
4. Fold den ene side af dejen ⅔ over sig selv.
5. Fold den resterende dej (⅓) over den foldede del, således de to sider flugter.
6. Dejen skæres i 2 cm brede bånd.
7. Lav et snit på midten af alle bånd, hvor den øverste del af dejen stadig hæfter (1 cm), således at 2 strimler opstår.
8. Snur strimlerne om hinanden og læg på bageplade med bagepapir.
9. Pensl med 1 sammenpisket æg.
10. Bag i 8-10 min til gyldne.
Velbekomme!
Mangler du inspiration til desserten? Se 3 opskrifter til den søde tand:
Halloweenkager med kikærter
Ovnbagt grød med sæsonens æbler
Marengs lavet på kikærtevand