Skip to content
Opskrift på babymos lavet på rabarber på FOF Aarhus' inspirationsside

Opskrift: babymos med rabarber


Opskrift: babymos med rabarber



Babymosen er nem at lave, når du gerne vil forkæle din baby med lidt ekstra lækkert i sommeren.

Opskriften er udviklet af og , som læser Ernæring og sundhed og udvikler opskrifter i samarbejde med FOF Aarhus.



Ingredienser (til ca. 200 g mos):


  • - 200 g friske rabarber

  • - 4 spsk. vand

  • - 1 stk. moden banan



Fremgangsmåde:


  1. - Rens og skær rabarberne i ca. 1 cm tykke stykker.

  2. - Kom rabarber og vand i en gryde.

  3. - Kog det i ca. 15 min. til rabarberne er helt bløde.

  4. - Blend rabarberfyldet og si det (mas rabarberne igennem sien, så der kommer så meget masse ud fra rabarberne som muligt).

  5. - Køl fyldet ned.

  6. - Mos bananen og vend det siede rabarberfyld i.

  7. - Hæld rabarbermosen på et skoldet, rent glas og sæt den på køl.



Babymos med rabarber, opskrift på inspirationsside ved FOF Aarhus




Tips

  • - Hvis du har lavet rabarbersirup, kan du bruge rabarberfyldet derfra, da den koges uden sukker og vanilje. Hvis du bruger fyldet fra siruppen kan du blot begynde ved punkt 4 i denne opskrift.

  • - Hvis du laver en stor portion, kan du fryse babymosen ned i fx. isterningeforme af plast eller silikone, og så kan du nemt tage en eller to terninger op ad gangen.


Husk:

Hvis du bruger rabarber i større mængder, er det en god idé at tilsætte Nonoxal under kogning. På den måde undgår du, at saften i rabarberne reagerer med kroppens kalk, som kan forhindre, at kalken kan optages i kroppen og føres over til knoglerne. Ved at tilsætte Nonoxal er du derfor sikker på, at rabarberne ikke påvirker optagelsen af kalk i kroppen.