Skip to content

Vi er glade for at byde dig velkommen i FOF Aarhus igen! Husk mundbind og gyldigt coronapas til og med d. 31. januar.

Læs mere
Billede af fransk landskab

Fransk DELF/DALF

DELF/DALF certificering hos FOF Aarhus

DELF – de officielle eksaminer i fransk for udlændinge

DELF (Diplôme d’études en langue française) og DALF (Diplôme approfondi d’études en langue française) er officielle eksaminer i fransk for udlændinge, der tilbydes af Institut Français verden over. Diplomerne udstedes af det franske undervisningsministerium.

DELF giver diplomer på niveauerne A1-B2 for kursister med et elementært til øvet niveau, mens DALF er på niveauerne C1 og C2 og henvender sig til kursister med et højt niveau i fransk. DELF tilbydes også med en erhvervsrettet profil, DELF Pro, med diplomer på niveauerne A1-B2.

Eksamensforberedelse

Vi tilbyder forberedelseskurser, hvor du kommer til at arbejde med alle de opgavetyper, du møder til eksamen. På den måde lærer du eksamensformatet at kende og får trygheden ved at vide, hvad der venter dig til eksamen.
Til dig, der er rigtig god til at tale sproget (måske fordi du har boet en periode i Frankrig), men mangler at få styr på det skriftlige, har vi oprettet et kort, koncentreret kursus, der udelukkende fokuserer på de skriftlige eksamensopgaver. På den måde kan du vælge det kursus, der passer lige nøjagtigt til dine behov. Se kurserne nedenfor.

Download folder med alle FOF Aarhus' certifikatsprogkurser

 • DELF - niveauer og Den fælles europæiske referenceramme 

  Eksamenerne afholdes i 164 lande verden over og er bredt anerkendt i gymnasier, på universiteter, i erhvervslivet i Frankrig samt i de øvrige fransktalende lande.

  DELF og DALF diplomerne kan bruges som attestation for dit franskniveau ved ansøgning om optagelse på en fransk videregående uddannelsesinstitution. Niveaukravet varierer dog fra et universitet til et andet, men ligger oftest omkring B2 eller C1. Hvis man som Erasmus-studerende ønsker et semesters udvekslingsophold på et fransktalende universitet, er kravet B1-niveau.

  OBS: Hvis du vil søge ind på en videregående uddannelse i Frankrig, er det derfor vigtigt, at du i god tid undersøger, hvilket franskniveau eller hvilket diplom der kræves for at blive optaget.

  Niveauerne er afstemt efter: Den fælles europæiske referenceramme for sprog (CEFRL)


 • Gratis online sprogtest

  Vi anbefaler, at du tager vores vejledende online sprogtest før du melder dig til: Tag vores online sprogtest


 • Eksamen

  Kurset kan afsluttes med eksamen. Eksamensgebyr er ikke inkl. i kursusprisen.

  DELF-eksamener tilbydes i Aarhus og København cirka to gange om året. I København foregår det på Institut Français

  Eksamen i Aarhus gennemføres ved minimum 3 tilmeldte eksamenskandidater. Ved færre tilmeldte henvises til eksaminerne i København. Dog kan man altid være sikker på at kunne komme til eksamen i Aarhus, hvis man har deltaget i et af FOF Aarhus' forberedelseskurser.

  Prøvegebyret er på mellem kr. 600,- og 1000,-. Eksamensgebyr er ikke inkl. i kursusprisen.

  Det er en god idé at være ude i god tid i forhold til tilmelding, både til kurser og til prøver. Datoerne offentliggøres her på siden, så snart de ligger fast. Det kan tage en måneds tid at få eksamensresultatet.

  Du skal udfylde en tilmeldingsblanket og sende/aflevere den til FOF's kontor med attention til Vibeke Rosendal.
  Du kan også scanne den og e-maile direkte til: vibeke@fof-aarhus.dk
  Bemærk: Du kan finde tilmeldingsblanketten her på siden, så snart eksamensdatoerne for 2022 foreligger.

  Eksamensdatoer og tilmeldingsfrist:
  Annonceres herunder, så snart datoerne foreligger.

Filtrér

sprogundervisning

Parlez-vous français ?

Dyrk det franske sammen med andre passionerede. Fra begynder-niveau til meget øvet.