Til Food Maker Faire deltog vores dygtige undervisere Trine Rubak og Mia S. Møbjerg, hvor bæredygtighed, innovation og madglæde blev rørt sammen til denne lækre kikærtekage med (brændt) marengs på toppen.
Har du prøvet kræfter med aquafaba'ens overraskende egenskaber? Er du vild med at udnytte alle råvarer til fulde? Eller mangler du inspiration til dit næste bagværk? Så prøv Trine og Mias kikærtekage - den smager fantastisk!
Kagen
2 dåser ELLER 500 gr kikærter (HUSK at gemme væsken kikærterne svømmer rundt i ELLER kogevandet)
2½ dl havregryn
½ dl kikærtevand fra dåsen (eller kogevand, hvis du koger dem selv)
½ dl smagsneutral olie
4 tsk friskpresset citronsaft
Skallen fra 1 citron (økologisk eller usprøjtet)
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
3¾ dl sukker.
Sådan gør du
Marengsen
1/8 tsk eddike
½ dl aquafaba / kikærtevand (fra dåsen eller kogevandet)
4 spsk sukker.
Sådan gør du
Ønsker du en mere grov struktur i kagen, har Trine lavet en anden variation med peanuts og hakket chokolade. Den finder du på hendes madblog Suitfood.