Skip to content
Opskrift på kylling med thai karrysovs - Gaeng Massman Gai på FOF Aarhus' inspirationsside

Thai-ret med kylling

Thai-ret med kylling - (gaeng massman gai)

Nyd en dejlig thailandsk ret med kylling i kokossauce. I Thailand er man dygtig til at skabe stor smagsmangfoldighed ved at kombinere forskellige smage, herunder sødt, surt, salt, bittert og stærkt. Derudover er det også karakteristisk at benytte friske ingredienser og urter. Denne thai-ret med kylling byder netop på en spændende kombination af lækre krydderier, og derudover også saftig kylling, møre kartofler og sprøde løg, som med garanti vil få dit køkken til at dufte af Thailand. Retten er utroligt smagfuld og relativt nem at lave.

Opskriften er udviklet af underviser Waraporn Larsen, som i mange år har undervist i thaimad hos FOF Aarhus.  


Opskriftdetaljer 
Er du ikke så stor fan af kylling, eller har du andet kød på køl, du gerne vil have brugt, kan du sagtens bytte kyllingen ud med svinekød eller oksekød (vær dog opmærksom på, at svin og okse skal have længere simretid end kylling). Thailandsk mad er kendt for at være meget stærkt, og vil du efterleve dette, kan du med fordel tilføje lidt ekstra rød chili pasta. Er du derimod ikke til stærk mad, kan du tilføje lidt mindre eller helt udelade chili pastaen.

Server retten med ris til og top den evt. med saltede peanuts.


Ingredienser
400 g. udbenet kyllingelår skåret i strimler. Det skal helst være lår eller overlår, da kødet er mere saftigt end brystet. Kan købes i supermarkeder, hvis du ikke har mod på at udbene lårene selv.
1 stort løg skåret i seks stykker – gerne i både
2-4 mellemstore kartofler skåret i seks stykker
1 dåse kokosmælk
2 spsk. rapsolie
1 spsk. rød chili pasta (eller efter smag)
2-3 spsk. fiskesovs
1,5 tsk. karrypulver
1 tsk. palmesukker eller alm. sukker2 spsk. peanuts

 

Billede af kylling i thai karrysovs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

  1. Bland den røde chilipasta med karrypulveret i en lille skål.
  2. Varm olien i en tykbundet gryde. Tilsæt din karryblanding og rist det ved svag varme i cirka et minut.
  3. Tilsæt 3 spsk. kokosmælk (tag det øverste tykke lag kokoscreme/kokosmælk. Det skal ikke være væsken, men det tykke). Rør karryen og kokoscremen godt sammen i cirka 3-4 minutter indtil det begynder at skille lidt, og der kommer rød olie til overfladen.
  4. Tilsæt kyllingekødet og svits det til det smuldrer og har skiftet farve.
  5. Tilsæt resten af kokosmælken, kartofler, løg, fiskesovs og sukker og lad det koge i cirka 15 minutter indtil kødet er mørt, og til den er let jævnet. Smag til undervejs.

Velbekomme!

Bidt af verdenskøkkenet? Se nogle af vores andre opskrifter på verdensmad: