Nyd en dejlig thailandsk ret med kylling i kokossauce. I Thailand er man dygtig til at skabe stor smagsmangfoldighed ved at kombinere forskellige smage, herunder sødt, surt, salt, bittert og stærkt. Derudover er det også karakteristisk at benytte friske ingredienser og urter. Denne thai-ret med kylling byder netop på en spændende kombination af lækre krydderier, og derudover også saftig kylling, møre kartofler og sprøde løg, som med garanti vil få dit køkken til at dufte af Thailand. Retten er utroligt smagfuld og relativt nem at lave.
Opskriften er udviklet af underviser Waraporn Larsen, som i mange år har undervist i thaimad hos FOF Aarhus.
Opskriftdetaljer
Er du ikke så stor fan af kylling, eller har du andet kød på køl, du gerne vil have brugt, kan du sagtens bytte kyllingen ud med svinekød eller oksekød (vær dog opmærksom på, at svin og okse skal have længere simretid end kylling). Thailandsk mad er kendt for at være meget stærkt, og vil du efterleve dette, kan du med fordel tilføje lidt ekstra rød chili pasta. Er du derimod ikke til stærk mad, kan du tilføje lidt mindre eller helt udelade chili pastaen.
Server retten med ris til og top den evt. med saltede peanuts.
Ingredienser
400 g. udbenet kyllingelår skåret i strimler. Det skal helst være lår eller overlår, da kødet er mere saftigt end brystet. Kan købes i supermarkeder, hvis du ikke har mod på at udbene lårene selv.
1 stort løg skåret i seks stykker – gerne i både
2-4 mellemstore kartofler skåret i seks stykker
1 dåse kokosmælk
2 spsk. rapsolie
1 spsk. rød chili pasta (eller efter smag)
2-3 spsk. fiskesovs
1,5 tsk. karrypulver
1 tsk. palmesukker eller alm. sukker2 spsk. peanuts
Sådan gør du
Velbekomme!
Bidt af verdenskøkkenet? Se nogle af vores andre opskrifter på verdensmad: