Få smagen af Mexico direkte på din tallerken med denne opskrift på mexicansk bønnesalat. Salaten er fuld af friske smage og farverige grøntsager - og toppet med en skøn og let dressing, lavet på olivenolie, lime, honning og en snert af chili, bliver oplevelsen endnu bedre. Din salat får herved en dejlig let krydret smag og saftighed. Endvidere er opskriften nem at lave og lige til at gå til - en perfekt hverdagssalat. Brug den som let frokost, en sidesalat til en grillaften eller på madpakken.
Opskriften er udviklet af vores dygtige madunderviser Cecilie Schelle Noach, som er uddannet klinisk diætist. Følg med i hendes madunivers og find flere velsmagende opskrifter på hendes instagram her.
Bønnesalaten er vegetarisk, men brugen af bælgfrugter gør alligevel, at den er både mættende og nærende. Det smager skønt med ris til din salat, men er du ikke så meget til ris, kan du også benytte fx quinoa, couscous eller pasta i stedet. Prøv evt. også at tilføje squash, som lige har fået en tur på panden i lidt olie, bladselleri, syltede rødløg eller oliven - det smager også skønt! Vend dressingen direkte i salaten eller hav den i en skål ved siden af, og hæld over, når du skal til at spise.
Pynt evt. salaten med en skive lime og lidt frisk persille eller koriander, eller gå den mexicanske planke ud med saltede tortillachips til.
3 blommetomater
1 rød peberfrugt
1/2 agurk
2 majskobler
1 lille rødløg
1 dåse kidneybønner
1 dåse sorte bønner
1/2 bundt frisk persille eller koriander
2 spsk olivenolie
2 lime
1 tsk honning
1/2 tsk stødt chili eller 1/2 frisk chili
1. Dræn bønnerne fra lagen, ved at hælde dem op i en si og skyl dem under koldt vand. Hæld dem op i en skål.
2. Kog majskolberne i 7-8 minutter i letsaltet vand. Lad dem afkøle og skær majsene af. Du kan også bruge majs fra dåse eller frost.
3. Skyl blommetomater, agurk, krydderurt og løg.
4. Skær løg i fine tern, og gør det samme med agurken. Tomaterne kan skæres i mellemstore stykker. Hak krydderurt fint. Bland det hele sammen i skålen.
5. I en anden lille skål rører du olie, saften fra 1-2 lime og honning sammen + evt. fintsnittet eller stødt chili. Hæld dressingen i skålen, og bland det hele godt sammen. Smag til med salt og peber.
Spis den fx med ris og avocado