Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 4/12 kan du se hele vores forårsprogram på hjemmesiden.
Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 4/12 kan du se hele vores forårsprogram på hjemmesiden.
På jagt efter en velsmagende og nem hverdagssalat? Så er du havnet det rigtige sted! Denne couscoussalat er hurtig at lave og består af mange friske smage og sunde grøntsager, der kan stille dine behov. Kombinationen af couscous, saftige tomater, knasende agurk, sprøde granatæblekerner, syrlig citronsaft og cremet fetaost forkæler dine smagsløg - og toppet med den hjemmerørte purløgsdressing bliver retten ekstra lækker. Brug den fx som sideret til din aftensmad eller som let frokost.
Opskriften er udviklet af vores kompetente madunderviser Emilie Ellingsøe. Følg med i hendes store passion for madlavning, og find masser af inspiration på hendes instagram her.
Couscoussalaten er vegetarisk, og den kunne sagtens fungere som sideret til fx linsefrikadeller, grøntsagstærte eller måske til kartoffelpizza? Savner du kød, foreslår Ellingsøe også helt specifikt köfte, som er en traditionel tyrkisk ret, der består af oksekød og med smag af hvidløg, persille og en snert af chili. Du kan også sagtens tilføje kød til selve salaten, fx kylling, hvis du ønsker at spise den som hovedret. Purløgsdressingen passer perfekt til, men er du ikke så meget til purløg eller har du allerede en god dressing i køleskabet, kan du sagtens udskifte den. Du kan også nøjes med at hælde en god olivenolie over salaten - det giver også rigtig god smag!
Til 3-4 personer
Couscoussalat:
1,5 dl couscous
0,5 agurk
10 små tomater
0,5 rødløg
1 håndfuld persille
1 dl feta i tern eller groft smuldret
Kernerne fra 0,5 granatæble
2 spsk olivenolie
Citronsaft
Salt og peber
Purløgsdressing:
2 dl græsk yoghurt eller cremefraiche
0,5 bundt purløg (alternativ persille)
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
Citronsaft
Salt og peber
Couscous salat:
1. Start med at koge grynene. Læg de afmålte gryn i en skål og krydder med lidt salt. Overhæld grynene med kogende vand, så det lige dækker. Placér en tallerken eller lign over skålen (så der skabes et låg). Lad det stå og trække i ca. 10 min.
2. Når grynene har trukket, fjernes låget. Kør en gaffel igennem grynene, så de adskilles. Lad dem køle af til ca. stuetemperatur. Imens forberedes fyldet til salaten
3. Agurk og tomater hakkes i grove tern og rødløg skæres i tynde skiver.
4. Tilsæt de hakkede grøntsager til de let afkølede gryn og bland sammen.
5. Hak persillen groft og vend i sammen med feta og olivenolie.
6. Smag salaten til med citronsaft, salt og peber.
7. Fjern kernerne fra granatæblet og pynt salaten med dem + lidt ekstra persille.
Purløgsdressing:
1. Riv hvidløg og hak purløg fint
2. Bland det sammen med den græske yoghurt og tilsæt olivenolie
3. Smag til med citronsaft og salt/peber