Der begynder så småt at blive varmere, træerne blomstrer, og fuglene synger – med foråret kommer der masser af glæde… men også masser af ramsløg! Hvis du ikke lige ved, hvad du kan bruge denne hvidløgslignende plante til (udover pesto), så kan denne friske pastaret rede den kedelige madpakke eller blive til nem aftensmad.
Opskriften er udviklet af Marie og Celine, to studerende fra Global Nutrition and Health fra VIA University College, der elsker at eksperimentere med mad.
Opskriftdetaljer
Opskriften er allerede vegetarisk, og hvis det skal være vegan-friendly, kan du erstatte osten med vegansk ost. Vil du have lidt mere knas i retten, kan du sagtens drysse med ristede mandler eller pinjekerner. Leder du efter lidt ekstra protein, kan du også tilføje kylling, laks, tun, ærter eller lige det, du har lyst til!
Det gode ved ramsløg er, at du selv kan plukke det, og hvis du kommer hjem med en fyldt pose, kan du sagtens fryse det ned, som du ikke skal bruge nu – bare hak bladene, kom det i en frysepose og ind i fryseren med det!
Til 4 portioner
Ingredienser
400 g pasta
25 ramsløgsblade
100 g spinat
Citronsaft (frisk eller fra flaske)
150 g revet ost - fx Parmesan, Romano eller Grana Padano
1-1½ dl pastavand
Sådan gør du
Velbekomme!
Vil du have mere ramsløgsinspiration? Se 3 andre opskrifter med ramsløg: