Her får du opskriften på en lækker, sprød og sød granola, der er helt uden tilsat sukker. Den er fyldt med gode, sunde kerner, knasende havregryn og sødme fra bananer, der gør, at den smager som en dessert. Spis den fx til din morgenmad, smoothiebowl eller som sund topping på din koldskål i stedet for kammerjunkere i sommerperioden. Den er nem at tilberede og giver dig med garanti en lækker og sund start på dagen!
Opskriftdetaljer
Mængden af de forskellige korn kan du variere, som du vil - du kan også sagtens udelade de kerner, du ikke har, eller tilføje en anden slags. Variér fx indholdet ved at tilføje kokoschips, tørret frugt (evt. tranebær, rosiner, abrikoser eller svesker), kakaonibs eller hakket chokolade. Skal den være lidt ekstra luksus, kan du også tilføje hakkede nødder, fx hasselnødder, cashewnødder eller mandler. Ønsker du, at din granola skal være ekstra sød, kan du også tilføje honning, lidt vaniljesukker eller kokossukker - det fungerer også godt som sunde alternativer til det raffinerede sukker.
Ingredienser
100 g grov havregryn
100 g fin havregryn
25 g græskarkerner
40 g solsikkekerner
50 g hakkede mandler
2 stk. modne bananer
evt. lidt kanel, salt (knivspids) og kardemomme (0,5 tsk).
Sådan gør du
1. Mos bananerne, og bland dem med de resterende ingredienser.
2. Fordel massen på en plade med bagepapir. Bages i 25-30 minutter ved 180 grader varmluft. Vend det rundt undervejs.
Afkøl granolaen helt inden, at den puttes i en lufttæt bøtte.
Sulten efter flere sunde alternativer? Her er tre lækre (sunde) desserter: