Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 4/12 kan du se hele vores forårsprogram på hjemmesiden.
Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 4/12 kan du se hele vores forårsprogram på hjemmesiden.
Stinna Guldmann Marker og Peter Marker stiftede bekendtskab med det persiske køkken til ét af vores persiske madlavningskursus ved underviser Mehran Zandian.
I forbindelse med deres historie herom, har vi fået lov til at dele denne opskrift af en lækker persisk inspireret aubergine-gryderet.
Hertil valgte Stinna og Peter at lave indiske madpandekager som tilbehør og en herlig persisk dip med kanel. Du finder også opskriften på Stinnas egen madblog her.
Retten består af fyldige auberginer, skønne tomater og varme krydderier, den er perfekt både til madpandekager (også kaldet dosa), men den kan også spises med ris eller en frisk salat med mynte og søde tomater.
Hvis du gerne vil tilføje lidt protein til retten, vil det smage skønt som tilbehør til stegt kyllingebryst med hvidløg og spidskommen, du kan også prøve at servere retten sammen med torsk bagt i ovnen med tomater og hvidløg.
Skal det være vegansk, kan du bruge et mælkefrit alternativ som havreyoghurt, og på den måde lave dippen uden brug af animalske produkter.
Gryderetten er udviklet af Stinna Guldmann inspireret af sin deltagelse på madlavningskurset, mens dippen er udviklet af vores underviser Mehran Zandian.
Til 4 personer.
Aubergineret
Ingredienser
1 stk. aubergine
2 spsk. salt
1 spsk. olivenolie
2 stk. løg
4 fed hvidløg
1/2-1 tsk. kanel, stødt
1/2-1 tsk. spidskommen, stødt
1/2-1 tsk. paprika, stødt
1/2-1 tsk. gurkemeje, stødt
6 stk. tomater
1/2 dl. vand
1 lille håndfuld frisk mynte
Sådan gør du
Indiske madpandekager
Ingredienser
3 dl. kikærtemel
2,5 dl. hvedemel
6 dl. koldt vand
1 tsk. bagepulver
Salt
Olie til stegning
Sådan gør du:
Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Hvis der er klumper, så brug et piskeris til at piske dejen godt sammen. Kom olie på en varm pande. Kom lidt dej på panden og fordel det, som når man normalt laver pandekager.
Steges til de er gyldne og vendes herefter på den anden side.
Persisk dip
Ingredienser
250 gr. frisk spinat
3 dl. græsk yoghurt (eller en anden tyk yoghurt)
1 fed hvidløg
100 gr. valnødder
1 spsk. olivenolie
1/2 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. salt
Sådan gør du
Velbekomme!