Påsken og foråret står for døren. Det betyder, at der så småt titter små påskespirer frem i de danske vindueskarme.
Vi kender nok alle til de malede og pyntede mælkekartoner, som mange børn stolt får med hjem fra institutionen eller skolen. Dem kan I også give jer i kast med at lave derhjemme på en hyggelig krea-dag – børnene vil helt sikkert elske det og slippe fantasien løs.
Der er nu heller ikke noget skønnere end friskklippet grønt til frokostmadden eller påskebordet. Her er karsen skiftet ud med de populære chiafrø – men foretrækker du det ene frem for det andet, er det helt op til dig.
Til disse finurlige spirer i glas kan du bruge følgende:
- Karton – vælg de farver du har eller brug alm. papir og lad børnene farvelægge vinger/ører
- Rengjorte sylteglas – du kan også bruge bunden af mælkekartonner
- Saks
- Hobby-lim
- Hobby-fjer (hvis ikke du har, kan de også sagtens laves af papir eller farvet karton)
- Tape
- Vat
- Frugtfarve (hvis man ønsker at farve vattet i en særlig farve – her gul til kyllingerne)
- Øjne fra kreakassen (hvis ikke man har det, kan man fint klippe øjne af karton)
- Vand
- Chiafrø eller karse
Sådan gør du:
Klip vinger til kyllinge-glas ved eksempelvis at bruge børnenes hænder som skabelon. Klip kaninører i frihånd eller ud fra en skabelon, hvis du har sådan en. Vinger og ører monteres bedst med tape på ”bagsiden” af dine glas. På samme måde fæstnes kyllingens fjer.
Montér nu øjne og næb/snude med lim på ”forsiden” af dine glas. Til sidst kommes vattet ned i glassene, som fugtes med vand.
Her kan du vælge at farve vattet, hvis du ønsker det. Dette gøres ved at blande vandet og frugt-/pastafarve i en skål, hvorefter du dypper vattet heri, inden du kommer det ned i glasset. Dette vil børnene nok synes er sjovt, og her er det jo kun fantasien, der sætter grænser for farver og kombinationer.
Slut af med at ’så’ frøene på toppen af det våde vat. Stil nu de fine påske-pynt til spiring i vindueskarmen. Husk at vande dem lidt, hvis de står et meget tørt og solrigt sted. Inden for få dage har du dejlig grønt topping til frokostbordet.
Rigtig god fornøjelse!