Skip to content
Bent Hytholm Jensen | FOF Aarhus | Foredrag

Anmeldelse

Foredrag med Bent Hytholm Jensen

Hvad gør man, når man kommer ud på et gerningssted?

Af Katrine Sahl, bygningskonstruktør

 

Foredraget

Bent starter ud med at være meget kategorisk ved at definere typer af våben, hvordan politiets kredse er delt op i Danmark og dets forskellige afdelinger og opgavetyper. I løbet af foredraget kommer han dybere og dybere i detaljen med sit tidligere arbejde hos politiet.

 

Ved hjælp af billeder og personlige beretninger formår Bent at fortælle om sporsikring, genkendelse af typer af bevismateriale som patronhylstre, blodstænk, kropsvæsker og meget mere. Bent tager udgangspunkt i og eksempler fra konkrete velkendte og mindre kendte sager.

 

Kriminalteknikeren lægger også meget vægt på vigtigheden af vores internationale samarbejde på tværs af landegrænser, når der skal opklares forbrydelser og han giver gode eksempler på, hvordan samarbejdet har hjulpet med at afdække afsatte spor.

 

DNA og bevismateriale

I løbet af sin tid hos politiet har Bent arbejdet med sager både før og efter DNA-profilering og senere har DNA-profileringen hjulpet med til at sammenkæde flere forbrydelser udført af den samme gerningsmand.

 

"Når man kommer ud på et gerningssted der er kriminalteknikeren iført alt det her beskyttelsesudstyr. Der var man ikke før i tiden, dengang der havde man ikke DNA. Det har man i dag. For at undgå, at det er de politifolk, der bevæger sig ind på stedet, der afsætter sporene der skal man være iklædt alt det her beskyttelsesudstyr. Det gælder gummihandsker, det gælder dragten, mundbind osv. Hver gang man rør ved noget, et spor eller et eller andet inde på gerningsstedet, så laver man handskeskift for ikke, at man kan kontaminere fra det ene sted til det andet."

 

Som kriminaltekniker gælder det om at se det store billede. Er der sket en forbrydelse? – Her er det vigtigt at kunne sætte sig ind i gerningsmandens tankegang. Hvad er motivet? Hvornår er det sket? Hvordan er det sket?

 

"Man skal identificere alle de her spor som er synlige og så skal man selvfølgelig prøve at sætte sig ind i gerningsmændenes færden og tænke: Hvad er det, der er sket her på stedet?"

 

Hør mere om gerningsmandsprofilering og politiets arbejde med sporsikring og håndtering af bevismateriale i Bent Hytholm Jensens foredrag Djævlen ligger i detaljen.

 

Bent Hytholm Jensen er tidligere vicekriminalinspektør og kriminaltekniker med næsten 40 år erfaring hos politiet. Bent har faglig erfaring både i ind- og udland.

 

For nyligt har Bent kunne tilføje forfatter på CV'et efter udgivelse af bogen: Djævlen ligger i detaljen - Sager fra en kriminalteknikers liv.

 

 

Foredrag: Djævlen ligger i detaljen v/ Bent Hytholm Jensen
Tid: onsdag d. 20. april 2022 kl. 19
Sted: Dokk1, Aarhus
Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1

 

 

FOF Anmelder Katrine Sahl

Om foredragets anmelder

Tak fordi at du læser med på FOF.dk Som en del af anmelderkorpset hos FOF Aarhus, søger jeg de gode og intime oplevelser. Jeg er nysgerrig og jeg er aldrig bange for at lære noget nyt. Til daglig arbejder jeg som bygningskonstruktør, mens jeg i min fritid elsker at opholde mig i naturen eller hjemme, hvor jeg gerne nyder en god krimipodcast.

Foredrag

Nysgerrig på mere?

Tag et kig i vores foredragskalender, og bliv inspireret til, hvad dit næste foredrag skal være.