Skip to content
Opskrift på indisk linsepandekager på FOF Aarhus' inspirationsside

Linsepandekager - moong daal chilla

Linsepandekager - moong daal chilla

Indien har utallige versioner af pandekager med fyld, fx er der mere end 10 forskellige linse-pandekager. Den her type pandekage er som regel tynd, flad og brødlignende, og spises især til morgenmad eller aften i Indien. Den indeholder godt med protein, kostfibre og en masse gode, varme krydderier, som sender smagsløgene helt til Indien.

Opskrift er af Ankita Gupta, som er underviser på vores indiske madlavningshold.

Opskriftdetaljer

Linsepandekagerne er vegetariske, så alle kan være med, da fyldet kan varieres i det uendelige. Fyld pandekagen med lige netop dit yndlingsfyld af sprøde grøntsager, syltede ting og sager og lækre, cremede dips. Det kan være sprøde salater, peberfrugt, tomater, syltede eller snittede rødløg, revet gulerod, avocado, feta, hummus, stegte butterbeans eller tofu. Vil du gerne tilsætte kød til retten, så prøv med kylling, oksekød eller røget fisk.

Lad dig ikke skræmme af alle krydderierne, hvis du ikke har dem alle, og dyvelsdræk kan sagtens undlades. Husk at passe på med chilien, så pandekagen ikke bliver for stærk. Er du ikke så meget til koriander, så tilsæt fx persille i stedet.

Ingredienser

1 kop mungbønner
2-3 kop vand til iblødsætning
¼ kop vand til at mase/mose
¼ tsk. gurkemeje
¼ tsk. rød chili pulver
½ tsk. spidskommen
En knivspids dyvelsdræk
¼ kop hakket koriander
¼ kop fint snittet løg
1 tsk. fint revet ingefær
1 til 2 grønne chilier fint snittet
1 tsk. salt eller efter smag
1 til 2 spsk. olie

Indiske krydderier til en opskrift på linsepandekager fra FOF Aarhus

Sådan gør du

1. Sæt bønnerne i blød 3-4 timer eller natten over og kasser vandet herfra.
2. Brug en morter til at mose bønnerne med smule vand. Massen/dejen skal være uden klumper til sidst.
3. Kom massen over i en skål og tilsæt gurkemeje, rød chili, spidskommen og salt. Rør det sammen.
4. Tilsæt koriander, løg, ingefær, grøn chili og dyvelsdræk. Rør det godt sammen.
5. Lad massen stå i 15-20 min.
6. Hvis konsistensen er for tyk, kan der tilsættes lidt vand. Man skal kunne hælde massen ud, så konsistensen skal være i orden.
7. Opvarm en pande.
8. Tilføj en skefuld dej i midten af panden og lad den selv flyde ud.
9. Dryp lidt olie på kanterne af pandekagen.
10. Vend pandekagen på panden, når den er brun og sprød, og tag den af, når den anden side er det samme.

Velbekomme!

Er du på udkig efter en sød dessert efter linsepandekagerne? Prøv fx en af disse søde mundfulde!

Billede af en som renser grønkål på kursus om plantebaseret madlavning ved FOF Aarhus.

madlavningskursus

Flere grøntsager

Mange har et ønske om at spise flere grøntsager. Kender du en? Giv dem et madlavningshold i gave.