Skip to content
Opskrift på blomkålsskiver fra FOF Aarhus

Blomkålsbøf med urter


Brug sommerens friske blomkål på denne lækre ret. Blomkålsskiverne kan både bruges som tilbehør eller som bøf i stedet for kødet i måltidet.
Hvis du bruger blomkålsbøffen som erstatning for kød, kan du for eksempel lave grønkålschips, sprøde jordskokker eller kikærtesnacks til. En mere mættende tilføjelse til den vegetariske ret kunne eksempelvis være kartoffelmos.



Ingredienser


1 blomkål
En håndfuld frisk persille
En håndfuld frisk basilikum
Saft og skal af en halv citron
Lidt olie til pensling
2 spsk. parmesanost
1 fed hvidløg
Salt og peber
En håndfuld mandler.


Opskrift på blomkålsskiver fra FOF Inspiration


Sådan gør du


1. Skær blomkålen ud i skiver på cirka en centimeters tykkelse

2. Læg skiverne på en bradepande og pensl på begge sider med olivenolie


Opskrift på blomkålsskiver fra FOF Inspiration

3. Blend urter, parmesanost, citronsaft og -skal, hvidløg samt krydderier og pensl blandingen på blomkålsskiverne


Opskrift på blomkålsskiver fra FOF Inspiration

4. Bag blomkålen i ovnen ved 180 grader i 20-30 minutter - de skal gerne være gyldne

5. Server med hakkede mandler drysset på.


Opskrift på blomkålsskiver fra FOF Inspiration

Velbekomme!
Sunde ingredienser til ayurvedisk og vegetar mad. Kursus ved FOF Aarhus.

Grøn mad med omtanke

Mangler du inspiration?

Udforsk det grønne køkken, og få gode ideer til klimavenlig, mættende og smagfuld mad.