Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 4/12 kan du se hele vores forårsprogram på hjemmesiden.

Chokolade i blok, del af FOF Aarhus' inspirationsside

Chokoladekage med marengs

Chokoladekage med marengs

Billede af chokoladetærte med marengs lavet af Trine Rubak

Vores madunderviser Trine Rubak har udviklet denne opskrift på en lækker chokoladetærte. Den er god, når du får gæster, eller bare hvis du vil forkæle dig selv og familien i weekenden.

Ingredienser

Tærtedej

180 g hvedemel
50 g flormelis
lidt salt
100 g smør
½ æg

Chokoladefyld

175 g mørk chokolade (70 %)
70 g smør
2 æg
2 æggeblommer
4 spsk. sukker
40 g mandler
½ tsk. salt

Topping

70 g valnødder

Marengs

2 æggehvider
40 g flormelis
2 tsk. citronsaft


Sådan gør du

Tærtedej

  1. Bland mel, flormelis og salt i en skål.
  2. Tilsæt smørret lidt ad gangen og rør til det ligner revet parmesanost. Brug evt. en elpisker med kroge til at starte med og derefter fingrene til at smuldre det sidste med.
  3. Pisk ægget sammen og saml dejen med halvdelen af det.
  4. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i en times tid.

Chokoladefyld

  1. Hak chokoladen groft og smelt det i en kasserolle sammen med smørret, ved svag varme. Tag gryden af varmen.
  2. Pisk æg, æggeblommer og sukker sammen med en elpisker til det er lyst og luftigt (ca. 10 min.).
  3. Rør den smeltede chokoladeblanding i dejen med en ske.
  4. Blend mandlerne i en minihakker til det er helt fint mel.
  5. Vend salt og mandelmel i dejen.
  6. Tag dejen ud af køleskabet. Smør en tærteform med smør. Rul tærtedejen ud og læg den i formen.
  7. Fordel chokoladefyldet på tærtebunden og top med hakkede valnødder. Bag den ved 180 grader i 25 min.
  8. Lad den køle helt af (gerne i køleskabet).

Marengs

  1. Pisk æggehviderne stive og tilsæt derefter flormelis og pisk igen.
  2. Tilsæt til sidst citronsaft.
  3. Kom marengsen i sprøjtepose og dekorér din tærte.
  4. Tænd din ovn på grill-funktion og bag kagen et par minutter til marengsen er let gylden (ca. 4-5 min.). Husk at holde øje med den – det går lige pludselig ret stærkt! Lad den afkøle og så er den klar til servering. Du kan også bruge en gasbrænder til at få marengsen let gylden.
Blåbærtærte, madkursus ved FOF Aarhus

lær nye bageopskrifter

Bagekurser i FOF

Slip din indre bager løs på et bagekursus i FOF Aarhus