Skip to content
Opskrift på indisk kalakand på FOF Aarhus' inspirationsunivers

Indisk sød ret - kalakand

Indisk sød ret - kalakand

Kalakand er en sød, lille mundfuld fyldt med forskellige smage. Den laves af paneer (en speciel indisk ost), kondenseret mælk, tørrede frugter og krydres med kardemomme.

Opskrift af Ankita Gupta.

Ingredienser

1 dåse kondenseret mælk
500 g paneer
2 store spsk. mælkepulver
1 tsk. kardemomme

Sådan gør du

1. Mos osten groft og tilsæt mælkepulver og kondenseret mælk.
2. Opvarm massen i en tykbundet pande (medium varme) under konstant omrøring. Massen begynder at blive tykkere og sætter sig på siderne af panden.
3. Tag massen af varmen og kom den over på en smurt tallerken.
4. Drys kardemomme på massen og lad den stå til afkøling. Når den er helt afkølet, skæres den i små firkanter og serveres!

madlavningskursus

Verdenskøkkenet

Gå i køkkenet med os og få inspiration fra bl.a. det indiske, asiatiske eller sydeuropæiske køkken.