Babymosen er nem at lave, når du gerne vil forkæle din baby med lidt ekstra lækkert i sommeren.
Opskriften er udviklet af Charlotte Staulund og Michala Clausen, som læser Ernæring og sundhed, og udvikler opskrifter i samarbejde med FOF Aarhus.
Ingredienser (til ca. 200 g mos):
- 200 g friske rabarber
- 4 spsk. vand
- 1 stk. moden banan
Fremgangsmåde:
- Rens og skær rabarberne i ca. 1 cm tykke stykker.
- Kom rabarber og vand i en gryde.
- Kog det i ca. 15 min. til rabarberne er helt bløde.
- Blend rabarberfyldet og si det (mas rabarberne igennem sien, så der kommer så meget masse ud fra rabarberne som muligt).
- Køl fyldet ned.
- Mos bananen og vend det siede rabarberfyld i.
- Hæld rabarbermosen på et skoldet, rent glas og sæt den på køl.
Tips
- Hvis du har lavet rabarbersirup, kan du bruge rabarberfyldet derfra, da den koges uden sukker og vanilje. Hvis du bruger fyldet fra siruppen kan du blot begynde ved punkt 4 i denne opskrift.
- Hvis du laver en stor portion, kan du fryse babymosen ned i fx. isterningeforme af plast eller silikone, og så kan du nemt tage en eller to terninger op ad gangen.
Husk:
Hvis du bruger rabarber i større mængder, er det en god idé at tilsætte Nonoxal under kogning. På den måde undgår du, at saften i rabarberne reagerer med kroppens kalk, som kan forhindre, at kalken kan optages i kroppen og føres over til knoglerne. Ved at tilsætte Nonoxal er du derfor sikker på, at rabarberne ikke påvirker optagelsen af kalk i kroppen.