I nutidens vestlige samfund er kærligheden blevet frigjort. Partnervalg er ikke længere styret af tradition, moral, familie og samfundsnormer. Men den frie kærlighed har også medført til en konstant usikkerhed, hvor individuelle ambitioner og livsprojekter præger og udfordrer kærlighedslivet for mange. Skilsmisseraten er høj, og nutidens parforhold er ofte kortvarige og uforpligtende.
Med udgangspunkt i sin bog Moderne kærlighed: Følelsernes forvandling i kultur og litteratur (2024) udforsker Nils Gunder Hansen, hvorfor kærligheden i liberale, vestlige samfund er blevet en udfordring. Gennem en kombination af personlig historie, sociologisk teori og analyser af populærkulturelle fænomener som popsange og tv-serier belyser han kærlighedens særlige vilkår i dag.
Nils Gunder Hansen er professor emeritus i tekst- og kulturanalyse fra Syddansk Universitet og skribent for Kristeligt Dagblad. Han har skrevet flere bøger, bl.a. om K. E. Løgstrup og Tage Skou-Hansens forfatterskaber. Moderne Kærlighed er hans seneste udgivelse, og blev udgivet i oktober 2024.
Arrangeret i samarbejde med Tænketanken Prospekt.