Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 4/12 kan du se hele vores forårsprogram på hjemmesiden.

Giuseppe Verdi , italiensk komponist

Viva Verdi - minihøjskole

Minihøjskole d. 28.-30. april 2025

v/Vibeke Lundgren Nielsen, pianist, foredragsholder og rejseleder på FOF Aarhus’ operarejser.

Tilmeldingsfrist: mandag d. 21. april 2025.

Dyk ned i Giuseppe Verdis dramatiske operaer og livshistorie til denne minihøjskole over tre eftermiddage fyldt med musik, passion og historie!

Verdis operaer dominerer alverdens operahuses repertoirelister, og sammen med sin 50 år yngre kollega, Puccini, skabte Verdi den italienske operas højdepunkter. Nabucco, Rigoletto, Don Carlos, La Traviata, Aïda, Otello, Trubaduren og mange flere – 26 operaer gav han os!

Operaerne har ofte forlæg i dramaer af store forfattere som Shakespeare, Schiller, Hugo og Dumas. Det er dramatiske handlingsforløb, men altid med det menneskelige i centrum. Hovedpersonerne er historiske skikkelser eller helt almindelige mennesker, og de er komplekse karakterer fyldt med lidenskab.

Verdi selv levede et begivenhedsrigt liv fuld af drama, lykke, sorg, kampe og sejre. Med sine idealer om et frit Italien blev hans navn symbol på den frihedskamp, som førte til et samlet Italien i 1859. Viva Verdi!

På tre eftermiddage vil vi belyse nogle af operaernes hovedpersoners stærke karakterer. Samtidig vil vi stifte bekendtskab med mennesket, Giuseppe Verdi, og hans eget liv. Undervejs nyder vi skønne arier og flotte kor på CD og DVD.

Download et program

Praktisk information:

Den sidste dag på minihøjskolen vil der være smørrebrød til fællesspisning. Når du tilmelder dig, vil vi derfor bede dig oplyse det, hvis du har særlige allergener, vi skal tage højde for.

Prisen er inkl. smørrebrød den sidste dag.

Information

  • Dato 28.04.2025-30.04.2025
  • Adresse Solsalen
    Ingerslevs Boulevard 3
    8000 Aarhus C
  • Lokale Solsalen
  • Bemærkninger Den sidste dag på minihøjskolen, vil der være smørrebrød til fællesspisning. Vi skal derfor vide det i god tid og allerede ved tilmelding, hvis du har særlige allergener, vi skal tage højde for.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 28.04.2025 16:30-18:30 Solsalen Vibeke Lundgren Nielsen
2 Tirsdag 29.04.2025 16:30-18:30 Solsalen Vibeke Lundgren Nielsen
3 Onsdag 30.04.2025 16:30-19:30 Solsalen Vibeke Lundgren Nielsen
Billede af FOF-underviser Vibeke Ludgren Nielsen
Foredragsholder

Vibeke Lundgren Nielsen

Vibeke er uddannet pianist, musikpædagog og arbejder bl.a. som foredragsholder. Hun har en omfattende koncertvirksomhed som kammermusiker og solist.

Desuden er Vibeke tidligere lærer i klaver ved Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Universitet samt i musik og æstetik ved Rudolf Steiner-skolerne.

Du vil også kunne møde Vibeke på FOF Aarhus' operarejser, hvor hun er turleder.