Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Billede af professor Svend Brinkmann, foredragsholder ved FOF Aarhus

Mistrivselskrisen

Hvad skyldes den, og hvad kan vi gøre ved den?

I disse år taler politikere, forskere og praktikere om en mistrivselskrise, især blandt børn og unge. Undersøgelser viser, at et stort antal børn og unge har dårligt mental helbred, og endnu flere lider af alvorlig stress. Det er nu mere end hver syvende, der har en psykiatrisk diagnose som 17-årig, og denne andel ser kun ud til at vokse fremover.

I foredraget giver Svend Brinkmann sit bud på årsagerne til mistrivselskrisen, der bl.a. handler om tempo, præstationskrav og individualisering, og med udgangspunkt i viden om menneskelig dannelse og udvikling, fremlægger han også sine tanker om en løsning. Det gælder både om at undgå en sygeliggørelse af reaktioner, der er helt forventelige, at understøtte børns og unges dannelse og alment menneskelige udvikling og at skabe gode rammer for børn med anderledes forudsætninger.

Om Svend Brinkmann:

Svend Brinkmann er professor i almenpsykologi og kvalitative metoder på Det Humanistiske Fakultet på Aalborg Universitet og medlem af Det Etiske Råd.
Brinkmann har skrevet og redigeret en lang række bøger og mere end 200 akademiske artikler. Heriblandt Stå fast (2014), Gå Glip (2017), Tænk (2022) og Oplevelsessamfundet (2023).

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.

"Svend Brinkmann bevæger sig ubesværet ind og ud af emner og op og ned ad abstraktionsstigen. Komplekse begreber illustrerer han med personlige historier og anekdoter.
DELTAGER PÅ TIDLIGERE FOREDRAG VED SVEND BRINKMANN

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 09.09.2024 19:00-21:00 Studenterhus Aarhus/Stakladen Svend Brinkmann

Svend Brinkmann

Svend Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet. Hans forskning foregår i grænsefladen mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han er forfatter til en lang række bøger og artikler om disse områder.

I 2015 modtog Brinkmann DR’s Rosenkjærpris og Gyldendals formidlingspris, og i 2017 udnævnte Politiken ham til årets meningsdanner i Danmark.

Netop nu forsker han blandt andet i den stigende udbredelse af psykiatriske diagnoser og i sorg som psykologisk og kulturelt fænomen.