Psykiske udfordringer rammer flere mennesker end nogensinde før – især blandt børn og unge, hvor hverdagen kan blive så overvældende, at nogle isolerer sig helt fra skole og samfundsliv. Hvorfor sker det? Og hvad kan vi gøre ved det?
Peter Lund Madsen, hjerneekspert og speciallæge i psykiatri, tager dig med på en fascinerende rejse ind i hjernens mysterier. Han forklarer, hvordan hjernen fungerer både på godt og ondt, og hvorfor lidelser som ADHD, autisme, spiseforstyrrelser og OCD i dag rammer så mange. Han undersøger samtidig, hvordan vores moderne livsstil presser hjernen. Med konstant stress og komplekse sociale krav bliver hjernen udfordret – og det påvirker vores psykiske sundhed.
Det stigende antal psykiatriske diagnoser skyldes ikke kun, at vi er bedre til at opdage dem – det er også et resultat af en verden, hvor hjernen får mindre tid til hvile, og hvor vores fælleskaber er mere komplekse end nogensinde før. Men der er håb. En af de vigtigste indsigter fra hjerneforskningen er, at der er brug for os alle sammen. Vi skal derfor aktivt udvide vores forståelse af, hvad der er "normalt". Jo bedre vi forstår hjernens arbejde, desto mere vil vi kunne møde hinanden med tolerance. Og selvom situationen kan virke fortvivlende nu, er der altid løsninger og håb.
Tag med til dette tankevækkende foredrag og få indsigter, der kan ændre din måde at forstå både hjernen og livet. Hør om de strategier, der kan styrke os i en verden, hvor mentale udfordringer er på fremmarch.
Om Peter Lund Madsen
Peter Lund Madsen er ekspert på hjernen og dens funktion, og så er han speciallæge i psykiatri. Han har skrevet bøger om hjernen og om angst hos børn og unge.