Skip to content
Bea Møgeltoft, Chatlotte Jokumsen og Fadime Turan | FOF Aarhus

Hvorfor overses piger og kvinder med ADHD?

Hvorfor overses piger og kvinder med ADHD?

FOF Aarhus inviterer til debatarrangement om kvinder og ADHD.

Hvorfor får mange piger og kvinder med ADHD diagnosen langt senere i livet end drenge og mænd? Hvis overhovedet! Mens drengene typisk udredes i 7-8-års alderen, sker det først for pigerne langt oppe i teenageårene. Kvinder får i snit diagnosen 11,5 år senere end mænd. Samtidig fylder piger mindre end drenge i ADHD-statistikken.

Hvilke implikationer har den ulighed i skolealderen og ikke mindst senere i voksenlivet? Og hvilken rolle spiller de biologiske og sociale forskelle mellem kønnene for denne skævhed? Undervejs kommer vi ind på:

  • Variationen i ADHD-symptomer mellem og på tværs af kønnene
  • Hormoner og den kvindelige cyklus’ betydning
  • ADHD-medicin
  • Komorbiditet

Oplæg og en personlig beretning munder ud i en samtale mellem paneldeltagerne. Hvordan kan vi blive bedre til at opspore og sætte ind med den rette indsats? Lever du selv med ADHD, er du pårørende, arbejder indenfor psykiatrien, eller er du i det hele taget interesseret i de samfundsmæssige og kønspolitiske perspektiver i debatten, vil der være nye indsigter at hente til arrangementet.

Der bliver masser af mulighed for publikum til at komme til orde og stille spørgsmål.

Charlotte Jokumsens bog At leve med AD(H)D som kvinde (2023) kan købes signeret til en reduceret pris.

Charlotte Jokumsen: psykiater med egen klinik i Silkeborg, specialiseret i AD(H)D hos kvinder og forfatter til bogen At leve med AD(H)D som kvinde (2023), der handler om, hvordan symptomerne på AD(H)D ændrer sig i takt med kroppens hormonelle svingninger fx i puberteten, gennem menstruationscyklus, ved graviditet og i overgangsalderen. Charlotte har medvirket i et utal af podcasts og i ekspertpanel om emnet.

Bea Møgeltoft: uddannet lærer og cand.scient. i idræt og psykologi og har masteruddannelse i ledelse. Derudover er hun en skarp neurodivergent blogger og debattør. Bea blev først diagnosticeret som 55-årig og deler sin rejse og de omkostninger, det har haft for hende. Bea skriver om neurodiversitet på arbejdsmarkedet, menopause, træning mm på neurospiceupyourlife.dk.

Fadime Turan er journalist og facilitator.

Download et oversigtskort over Godsbanen her