Skip to content
Vor Frue Kirke, 8000 Aarhus C. På tur med FOF Aarhus.

Vor Frue Kirke bag facaden

Vi kender alle Vor Frue Kirke på sin centrale plads, og vi ser den, når vi kommer slentrende ad Vestergade til eller fra Store Torv. Men kender du egentlig den spændende historie bag Vor Frue Kirke? Og er du nysgerrig på at komme med bag facaden? Så er denne rundvisning og det tilhørende foredrag lige noget for dig.

Det er cand.theol. og ph.d. i kirkehistorie Uffe Holmsgaard Eriksen, som giver os historien om Vor Frue Kirke og deler ud af sin store viden. Herefter får vi en rundvisning i kirken, hvor vi også får lov til at se nogle af de hjørner af bygningen, som normalt ikke er åben for offentligheden. Efter rundvisningen samles vi afslutningsvis til afrunding og et par afsluttende spørgsmål.

Vor Frue Kirke har tjent mange formål gennem historien. En gang var den byens domkirke og senere blev den omdannet til klosterkirke. Kirken benævnes første gang i 1558, og i middelalderen hed den Skt. Nikolai kirke.Opdag Danmarks ældste stenkirke i krypten, som blev afdækket under renoveringen i 1955. Alt dette bliver vi meget klogere på denne dag.

En del af serien 3 x bag facaden i Aarhus’ ældste kirker

Vor Frue Kirke bag facaden er ét af tre arrangementer, hvor vi besøger Aarhus’ ældste kirker.

Ved køb af de tre arrangementer i samlet serie får du en særlig fordelspris på kr. 175,- via dette link.

Du kan også købe en enkelt billet til turen i Aarhus Domkirke d. 13/11 og i Sct. Pauls Kirke d. 27/11.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 20.11.2024 10:00-11:30 Vor Frue Kirke Uffe Holmsgaard Eriksen
Uffe Holmsgaard Eriksen. Underviser på FOF Aarhus' Kulturhøjskole
Foredragsholder

Uffe Holmsgaard Eriksen

Uffe er cand.theol. og ph.d. i kirkehistorie. Han er en fast del af lærerstaben på FOF Aarhus' Kulturhøjskole, hvor han underviser i historie. Derudover forsker han i byzantinsk poesi ved Syddansk Universitet. Uffe er en kompetent turleder, og deler med stor begejstring og livlig udfoldelse ud af sin store viden.