Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Tunesisk hækling | FOF Aarhus

Tunesisk hækling

Tag din hækling til et nyt niveau med tunesiske hækling. Tunesisk hækling kombinerer det bedste fra hækling og strik og giver dig mulighed for at skabe smukke mønstre, der er både moderne og tidløse.

På kurset får du en introduktion til de mest grundlæggende teknikker, der giver dig mulighed for gradvist at udforske tunesisk hækling med vejledning fra underviseren. Fokus vil være på at opnå smukke, lige og ens kanter, hvilket tilføjer en ekstra dimension af udfordring til din hækleproces.

Resultatet af tunesisk hækling er et stof, der er relativt tæt og har en minimal elasticitet. Det gør hækleproduktet særligt velegnet til boliginteriør, fx i form af puder, tæpper og accessories såsom tasker. Det er knap så velegnet til tøj. Maskerne ligner næsten et vævet stof og tilføjer et element af elegance til håndværket, der minder om smukke puder, som du kender dem fra Mellemøsten.

Som deltager på kurset får du:

  • en grundlæggende forståelse for tunesisk hækling.
  • undervisning i de mest grundlæggende masker.
  • mulighed for komme i gang på et lille projekt.
  • vejledning, tips og tricks.

Forudsætninger for deltagelse

Tunesisk hækling henvender sig til nybegyndere. Måske har du prøvet det en lille smule, eller måske har du set det et sted og har et ønske om selv at prøver kræfter med at skabe nogle fine ting, men med nye teknikker.

Praktisk information

Du skal selv medbringe materialer. Du skal bruge en tunesisk hæklenål – denne kan du læse mere om i et materialebrev, som du får tilsendt inden kursusstart. Derudover skal du have garn med til opstart af et projekt. Eftersom du ikke vil kunne nå at blive færdig med et projekt, behøver du ikke medbringe garn til et helt projekt.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 27.10.2024 10:00-16:25 Søndergade 74 Lotte Mouritsen
Billede af FOF-underviser Lotte Mouritsen
Underviser

Lotte Mouritsen

Jeg er uddannet håndarbejdslærer fra tekstilseminaret, der tidligere lå i Skals/Viborg. Nu er det en del af TEKO VIA University College i Herning.

Jeg har undervist ved FOF Aarhus siden 2007.

Derudover har jeg læst historie og filosofi på Aarhus Universitet.

"At skabe noget med hænderne er min store passion, jeg forlader aldrig mit hjem uden et strikketøj".