Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Kvinde laver smykker på kursus ved FOF Aarhus

Fra idé til færdigt smykke

Oplev magien ved at skabe hjemmelavede smykker i sølv, hvor hver enkelt bøjning og detalje fortæller en historie om din personlige kreativitet.

På kurset lærer du at fremstille håndlavede smykker fra bunden. Underviseren guider dig gennem processerne fra start til slut og du lærer bl.a., hvordan ædelmetaller skal bearbejdes, så de kan formes til lige præcis de smykker, du drømmer om. Undervisningen tilpasses dit niveau: hvis du er nybegynder, starter du med en bunden opgave, hvor du får øvelse i forskellige teknikker, før du går videre til dine egne kreationer. Har du erfaring fra tidligere, springer du den bundne opgave over og går direkte til at skabe smykker efter dine ønsker. 

Som deltager på kurset kan du forvente, at du får: 

  • indblik i processerne ved smykkefremstilling.
  • øvelse i at save, file og lodde. 
  • mulighed for at lave dit eget smykke.

Forudsætninger for deltagelse

Fra idé til færdigt smykke er åbent for alle, uanset om du er nybegynder eller øvet. Kurset henvender sig til dig, der gerne vil lære at lave dine egne smykker fra bunden. Måske har du tidligere prøvet kræfter smykkefremstilling, og har lyst til at udvide dine kompetencer, eller måske vil du gerne udforske om du gemmer på en spirende guldsmed i maven. Måske vil du bare gerne snuse til et nyt håndværk? Uanset din motivation, er du velkommen til at deltage. 

Praktisk information

Vi anbefaler, at du ifører dig praktisk tøj, som tåler snavs - en arbejdsskjorte eller lignende er ideel. Medbring også en god portion gåpåmod og forvent, at du får lidt hård hud på fingrene. Selvom smykker er blanke og skinnende, er selve fremstillingsprocessen beskidt og giver indimellem sved på panden. 

På kurset kan du købe sølv, men du er også velkommen til at medbringe dine egne materialer. Vær opmærksom på, at vi primært arbejder med sølv, og vi underviser ikke i fatning af sten, da det kræver øvelse og specialværktøj. Fællesudgifter betales første kursusdag. 

 

"Jeg har altid drømt om at lave mine egne smykker, men har aldrig turde at gå i gang. Så nu skal jeg på kursus!" 
KURSIST

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 28.08.2024 16:00-18:45 Frederiksgade 74 G Baggård Henrik Saugbjerg
2 Onsdag 04.09.2024 16:00-18:45 Frederiksgade 74 G Baggård Henrik Saugbjerg
3 Onsdag 11.09.2024 16:00-18:45 Frederiksgade 74 G Baggård Henrik Saugbjerg
Se alle Se færre
Billede af guldsmed og underviser Henrik Saugbjerg, FOF Aarhus
Underviser

Henrik Saugbjerg

Faguddannet guldsmed. Udlært hos Ole Lynggaard.