Skip to content

Vi er glade for at byde dig velkommen i FOF Aarhus igen! Husk mundbind og gyldigt coronapas til og med d. 31. januar.

Læs mere
Klassisk tegning af Sebastian Graneberg

Klassisk tegning

Klassisk tegning

Kurset henvender sig primært til unge og voksne, der vil dygtiggøre sig indenfor tegning, og er sammenligneligt med opstartssemestret på et klassisk kunstakademi. Det fungerer på den måde som en introduktion til klassisk tegning i teori og praksis, rettet mod folk der vil lære at arbejde med realisme.
Dog forventes det ikke, at man er på et bestemt niveau, da vi starter fra bunden med basale klassiske tegneprincipper.

Vi arbejder på at du bliver forberedt på at arbejde seriøst og selvstændigt, da det i sidste ende er et håndværk, man udvikler individuelt, og det forventes, at du har en stærk interesse i at lære nyt. Fokus er på klassiske tegneteknikker og metoder: Alignment, measuring, kontur, lys og skygge, opdeling i flader, kultegning m.m. Der tages udgangspunkt i Bargue Drawings og opstillinger som læringsmateriale, men egne projekter er også velkomne.
Hensigten er at blive kendt med de forskellige materialer, teknikker og muligheder, der klassisk bliver brugt.

Kurset er særlig relevant, hvis du gerne vil søge ind på tegneuddannelser i Danmark, f.eks. Animationsskolen i Viborg eller et klassisk akademi i udlandet som ”Florence Academy of Art”, hvor flere tidligere elever på kurset efterfølgende er blevet optaget.