Skip to content
Brødbagning | Kursus i FOF Aarhus

Brødbagning

Brødbagning er en kunst, hvor simple ingredienser forvandles til varme, duftende mesterværker. Tag forklædet på, træd ind i køkkenet og forvandl dig til en mesterbager.

På kurset lærer du grundprincipperne indenfor brødbagning, og får en forståelse af de forskellige processer, der udgør essensen af brødbagning. Du får mulighed for at eksperimentere med forskellige opskrifter og teknikker, alt sammen med det formål at kunne bage velsmagende brød derhjemme. Vi arbejder med forskellige brødtyper, fra de grove og fyldige til de luftige og lette, fx hvedebrød og fuldkornsbrød m.m. Vi tager også en snak om mulighederne for at tilføje smag og tekstur i dit brød ved hjælp af ingredienser som frø, kerner, nødder, tørret frugt eller krydderier.

Som deltager på kurset kan du forvente at:

  • få en introduktion til de basale ingredienser og det nødvendige udstyr til brødbagning.
  • lære forskellige hævningsteknikker, fx koldhævning og surdej.
  • opnå viden om og erfaring med vigtige processer som blanding, æltning og hviletid, der er afgørende for at opnå den perfekte dejkonsistens.
  • få vejledning om de korrekte bagetemperaturer og -tider.
  • få gode råd til, hvordan du bedst opbevarer dit hjemmebagte brød for at bevare dets friskhed.

Forudsætninger for deltagelse

Brødbagning henvender sig til både nybegyndere og øvede. Det er for dig, som gerne vil lære at bage brød, men det er også for dig, der allerede elsker at bage, og som gerne vil forfine dine færdigheder for at kunne kreere enkle, velsmagende brød.

Praktisk information

Der vil være kaffe/te på kurset. Du får en poser og æsker, så du kan transportere dine brød hjem. Ved kurset afslutning, vender du hjem med:

  • 1 mindre franskbrød
  • 1 madbrød
  • 1 stort surdejsbrød
  • Ca. 20 bag selv birkes.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 18.05.2025 10:00-15:30 H.H. Seedorffs Str. 7 John Bramsen
Underviser

John Bramsen